Nejat Güllü, Vodafone Reklamlarında - Son Dakika
Güncel

Nejat Güllü, Vodafone Reklamlarında

Nejat Güllü, Vodafone Reklamlarında

Dünyaya baklava yediren Nejat Güllü'nün Güllüoğlu, yeni iş ortağı olarak Vodafone'u seçti.

16.03.2013 11:21

TÜRKİYE'NİN LEZZET ORTAĞI İDİ, ŞİMDİ İŞ ORTAĞI OLDU…

Geleneksel Türk lezzetlerini Kâğıthane'deki modern üretim tesisinden sofralara sunan Güllüoğlu, teknolojinin son imkânlarını kullanarak çalışanlarını bir kez daha mutlu etti…

O, baklavayı Türkiye'ye tanıtan bir aileden geliyor. Tatlı sektörüne yön vermiş, geleneksel Türk tatlılarını dünyaya tanıtmış bir duayen… Dünyaya baklava yediren Nejat Güllü, bugün tatlı sektörünün en başat aktörlerinden biri. Öyle ki kendi eliyle açtığı baklavaları ve formülü kendinde saklı özel tarifleri, özenle gelecek nesillere taşıyor. Ancak gelenekselle olan bağını iş şirket yönetimine gelince teknoloji ile bağdaştırmayı da biliyor.

Öyle ki, güvenilir iş ortağı olma misyonuyla kurumsal müşterilerine akıllı ve verimli iş yapma olanakları sunan Vodafone İş Ortağım programının son kullanıcısı Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü oldu. Vodafone Türkiye'nin Kontrollü İletişim Çözümleri ile şirketinin aldığı toplam dakika, SMS ve datayı çalışan ihtiyaçları doğrultusunda paylaştırabilen Nejat Güllü, artık iş süreçlerine göre çalışanların tarifelerinde ay içinde değişiklik yapabiliyor ya da hatlarına limit koyabiliyor. Öte yandan Vodafone Türkiye'nin Kontrollü İletişim Çözümleri çatısı altında sunulan FaturaNet servisi ile şirketler çalışanlarının kullanımlarını detaylı bir şekilde takip edebiliyor, çalışanlarının tarife aşım bilgisini detaylı raporlarla görebiliyor.

Böylelikle iletişim maliyetlerini kontrol altına alarak işlerinde verimlilik artışı sağlayabiliyor.

Bu teknolojik yansıma ise adeta tuğla üzerine tuğla koyarak ve çalışanlarının menfaatlerini düşünülerek kurulmuş bir şirketin yalnızca 21. yüzyıl yansıması…

Asırlık lezzet…

İşe Gaziantep'te amcası Halit Güllü'nün yanında baklava tepsisi yıkayarak başlayan Hacı Mustafa Güllü'nün büyük oğlu Nejat Güllü, bir taraftan eğitimine devam ederken diğer taraftan kendini aile mesleği olan baklavacılık ve baklava ustalığı zanaatına adadı. 1969 yılında, İstanbul'a gelerek dükkânın başına geçen Nejat Güllü, bu dönemde radikal kararlar alarak dünya markası olma yolunda ilk adımlarını attı. 1949 yılında babasının Havyar Han Numara 23'te açtığı küçük dükkânın artık talepleri karşılayamadığını fark etti. Yeni bir noktaya taşınmak bir zorunluluk olmuştu ve 1976 yılında dükkânı daha büyük, daha işlek bir noktaya taşınmaya karar verdi. Başarı, kendini ilk günden müjdeliyordu. Yeni noktada işler son sürat devam etti. Nejat Güllü, 1985 yılında babasından ve kardeşlerinden ayrılarak önce Hasanpaşa'da bir baklava imalathanesi, ardından Mısır Çarşısı'nda ilk Güllüoğlu şubesini açtı. Bu şubenin açılması ile birlikte dünyaya Güllüoğlu lezzetinin ulaştırılması adına ilk çalışmalara başlanmış oldu.

Kısa süre zarfında Nejat Güllü, Avrupa'ya ilk baklava ihracatını; Yunanistan'a gerçekleştirdi. Yeni noktalarda şubeleşme ve ihracat sürekli olarak devam etti. Artık baklava deyince insanların aklına sadece "Güllüoğlu" geliyordu. Artan talepleri karşılamak için daha büyük bir tesise geçmek gerektiğini fark eden Nejat Güllü, kolları sıvadı. 2001 yılında Kâğıthane'de 7 bin m2'lik kapalı alana sahip 'Dünyanın En Büyük Baklava Üretim Tesisi'ni faaliyete geçirdi.

Teknoloji ile el emeğinin buluştuğu tesiste; baklava ve su böreği çeşitleri yanında, pasta, lokum, dondurma, çikolata, yufka, poğaça ve simit üretimi de gerçekleştirilmeye başlandı. Geniş ürün yelpazesine her geçen gün yeni bir lezzet ekleyen Güllüoğlu, hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'nin baklavasını dünyaya tanıtıyor…

Ustaların ustası, baklavacı Nejat Güllü şimdiye kadar Türkiye'deki 19 şubesine ek olarak yurtdışında da ABD'de New York'ta Manhattan, Brooklyn-Brighton Beach, Queens–Astoria, New Jersey'de Cliffside Park ve Kaliforniya'da Los Angeles; Libya'da Trablus, Hollanda'da Amsterdam şubeleri yanısıra geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Düsseldorf kentinde sekizinci şubesini açtı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nejat Güllü, Vodafone Reklamlarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement