Nevruz Kutlamasında Soydaşlar Bayrak Gösterisi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Nevruz Kutlamasında Soydaşlar Bayrak Gösterisi Yaptı

Nevruz Kutlamasında Soydaşlar Bayrak Gösterisi Yaptı

Kayseri'de Valilik, Erciyes Üniversitesi ve Kültür Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Nevruz töreninde soydaş öğrenciler Türk Cumhuriyetlerinin bayraklarını dalgalandırdı.

21.03.2016 16:04  Güncelleme: 16:12

Kayseri'de Valilik, Erciyes Üniversitesi ve Kültür Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Nevruz töreninde soydaş öğrenciler Türk Cumhuriyetlerinin bayraklarını dalgalandırdı. Protokol mensupları yumurta tokuşturup, örs döğerek, Nevruz ateşinden atladı.

Erciyes Üniversitesi kampusundaki Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen törene Vali vekili Erdoğan Aygenç,Vali yardımcısı Gökhan Azcan,Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Halil Büyüknalbant, ERÜ rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven, Kültür Müdürü İsmet Taymuş, öğrenciler ve Kayseri'de çeşitli üniversitelerde okuyan soydaş öğrenciler de katıldı. Geniş güvenlik önlemleri alınan neredeyse adım başı bir polis memurunun bulunduğu alana, gazeteciler dahil herkes tek tek aranarak alındı. Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Nevruz'un baharın müjdesi olduğunu belirterek, "Birlik ve beraberlik içinde nice güzel günler görmeliyiz?? dedi. ERÜ rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven'de?? Ülkemiz sıkıntılı günler geçmektedir. Nevruz bayramı, bu karanlıktan çıkmamızın bir müjdesi olsun?" şeklinde konuştu.

Türk Cumhuriyetlerinden öğrencilerin bayrak gösterisinin ardından,Kayseri Büyükşehir Belediyesi mehter takımı konser verdi. Futbol, masa tenisi ve bilek güreşinde dereceye giren öğrencilere madalya ve hediyeleri verildi. Daha sonra protokol mensupları Sabancı kültür sitesi önünde yapılan Nevruz ateşinden atladı. Yumurta tokuşturup, örs döven protokol mensupları daha sonra konuklara ve örgencilere etli bulgur pilavı ile ayran ikram etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevruz Kutlamasında Soydaşlar Bayrak Gösterisi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement