Nevşehir'den Halep'e Insanlık Ölmesin Tır'ları Tekbirlerle Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'den Halep'e Insanlık Ölmesin Tır'ları Tekbirlerle Gönderildi

Nevşehir\'den Halep\'e Insanlık Ölmesin Tır\'ları Tekbirlerle Gönderildi

Nevşehir Valiliği ve il müftülüğü tarafından vatandaşların desteği ile Halep'te acil ihtiyaç olan gıda ve ihtiyaç maddesi dolu 11 TIR, düzenlenen törenle yola çıktı.

22.12.2016 17:10

Nevşehir Valiliği ve il müftülüğü tarafından vatandaşların desteği ile Halep'te acil ihtiyaç olan gıda ve ihtiyaç maddesi dolu 11 TIR, düzenlenen törenle yola çıktı. Ayrıca Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Dersi ad girişimleriyle 600 kişilik seyyar mutfak gönderildi.

Nevşehir Ticaret Borsası önünde Düzenlenen Törene Nevşehir Vali yardımcısı Hasan Kayhan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Belediye Başkan yardımcısı Atilla Seçen ve Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri (STK),katıldı.

Törende konuşan vali yardımcısı Hasan Kayhan, 'Suriye'deki iç savaştan dolayı Bizde sınır ötesi olmamız hasebiyle Mağdur olan insanları, sığınmacı olarak, misafir olarak ağırlıyoruz. Acılarını paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızla el birliğiyle dertlerine merhem olmaya çalışıyoruz. Tarih boyunca Türkiye devleti birçok buna benzer mülteci akınına uğradığınıö belirtti.

Ak Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz ise yaptığı açıklamada 'Nevşehir valiliğimiz ve müftülüğümüz, milli eğitim müdürlüğümüz İHH ve Dersi ad ve diğer vakıflarımız olsun Çok büyük hassasiyet gösterdile, bunlar bizim çocuklarımız olabilirdiö. Gelen insanlara kucak açmak onları kucaklamak büyük bir insanlık mutluluğu bu günlerde sıkıntılı günler yaşıyoruz, bir yandan terörle, bir yandan sığınmacı kardeşlerimizle bir yardanda yatırımlar devam ediyor. Suriye'ye dün Yardım TIR'ı gitti bu gün gidiyor yarın gidecek Nevşehir ve diğer illerimizden de haber alıyoruz yardımlar gidiyor. Bu kadar hassasiyet taşımayan illerimizde var. Şehrimiz bu konuda çok hassas Ne varsa elinde kullanmadığını getirip buraya koyuyor kardeşine gönderiyor, bu şehirde mutluyum vekillik yapmaktan Allah hayırlarınızı yardımlarınızı kabul etsin dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'den Halep'e Insanlık Ölmesin Tır'ları Tekbirlerle Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement