Nişanlı Çiftlere Evlilik Sertifikası... - Son Dakika
Güncel

Nişanlı Çiftlere Evlilik Sertifikası...

Nişanlı Çiftlere Evlilik Sertifikası...

Bursa'nın Gürsu ilçesindeki nikah salonunda, evlilik eğitimi alan 33 nişanlı çifte, törenle sertifikaları verildi.hediye ederek, sürpriz yaptı.

22.03.2013 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Gürsu ilçesindeki nikah salonunda, evlilik eğitimi alan 33 nişanlı çifte, törenle sertifikaları verildi. Belediye Başkanı Orhan Özcü, hayatlarının en önemli kararını veren çiftlere, üzerinde kendi fotoğrafları bulunan yastıkları, "Bir yastıkta kocamanızı temenni ederiz" deyip

hediye ederek, sürpriz yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün, Gürsu Belediyesi ile gerçekleştirdiği ortak proje kapsamında 33 nişanlı çifte evlilik eğitimi verildi. Belediyenin nikah salonunda gerçekleştirilen eğitim toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eğitmenlerinden Yasin Kuruçay, 'evlilik ve iletişim', Gülseren Kısakol ise 'evlilik ve sağlık' konularında önemli bilgiler verdi. Uzmanların konuşmalarını pür dikkat dinleyen nişanlı çiftleri eğitimin sonunda küçük bir sürpriz bekliyordu. Belediye Başkanı Orhan Özcü, evlilik eğitimini alan çiftlere sertifikalarının yanında bir de üzerinde kendi fotoğrafları bulunan yastıkları hediye etti. "Bir yastıkta kocamanızı temenni ederiz" diyen Başkan Özcü, evlilik adayı çiftleri sevindirdi. Eğitimin çok yararlı olduğunu ifade eden çiftler ise, "Kimse gerek yok demesin. Doğrularımızı pekiştirmiş, yanlış bildiklerimizi ise öğrenmiş olduk. Bizim için çok yararlı oldu" diye konuştu.

"KONU NE OLURSA OLSUN EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür ile Gürsu Belediyesi'nin ortak çalışması kapsamında 33 kişinin evlilik eğitimi aldığını söyleyen Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Bugün uzman arkadaşlarımızı dinledik. Aile, toplumun temelini oluşturuyor. Eşler arasındaki ilişkiler, bunların çocuklara yansıması, diğer aile bireyleriyle ilişkileri önemlidir. Bu birliktelik, ömür boyu süren bir yolculuk. Bu önemli kurumun sağlıklı olması için işin uzmanları tarafından gerekli eğitim verildi. 33 çiftimiz bundan istifade etti. Biz, bir çok konuda halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz. İlçemizde ayda ortalama 30-50 arasında nikah kıyıyoruz. Ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yürüttüğü projeye hemen dahil olduk. Çünkü, konu ne olursa olsun eğitim gerekli. Bir ömür boyu süren yolculukta da eğitim şart. Çiftlere eğitimin anısına 'Bir yastıkta kocamaları' mesajına dönük, üzerinde çiftlerimizin kendi fotoğraflarının bulunduğu yastıkları da hediye ettik. Onlara bir ömür boyu mutluluklar temenni ediyoruz" dedi.

"EVLİLİK ÇOK ÖNEMLİ BİR KURUM"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mustafa Cantürk ise evlilik öncesi eğitimin yaklaşık bir yıldır verilmeye başlandığını ifade ederek, "Bütün Türkiye genelinde, nişanlı çiftleri, evlilik öncesi eğitimden geçirmeyi hedefliyoruz. Evlilik çok önemli bir kurum. Aile, toplumun temeli ve bu temeli atılan evliliğin devamı için gençlere, bu evliliği nasıl devam ettirecekleri ile ilgili bilgi, tecrübe ve önerilerin sunulması gerekiyor. Evlenmek ve bir yuva kurmak kadar, yuvayı mutlu bir şekilde devam ettirmek de çok önemli. O sebeple yetişen çocukların mutlu bir yuvada yetişmesi, hem toplumun sağlığı hem de milletin bekası açısından gerekli. Mutlu bir yavanın olabilmesi için de aile fertlerinin özellikle de yeni evlenen çiftlerimizin evliliği mutlu sürdürebilmeleri gerekiyor. Bakanlık olarak hedefimiz, yeni kurulan bu yuvada, mutluluğun devamını sağlamak için gençlerimize öncülük etmek, bilgilendirmek ve onlara yol göstermektir. Bu amaçla, Türkiye genelindeki tüm illerimizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde belediyelerimizle birlikte, bizden nikah tarihi almış çiftlerimize yönelik evlilik öncesi eğitim seminerlerini başlattık. Bunları özellikle Yıldırım, Osmangazi İnegöl ve şu anda da Gürsu'da uyguladık" diye konuştu.

Belediye Başkanı Özcü, törene katılan eğitmenlere de hediyeler takdim ettikten sonra, evlilik sertifikaları alan çiftlerle birlikte, hatıra fotoğrafı çektirdi.

(OSM-İHS

22.03.2013 08: 46: 53

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nişanlı Çiftlere Evlilik Sertifikası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement