Nizip'te Halk Koşusu Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Nizip'te Halk Koşusu Düzenlendi

Nizip\'te Halk Koşusu Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu tarafından "Halk Koşusu" düzenlendi.

26.12.2012 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koşuya; Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, öğrencileri, birçok okuldan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Geleneksel hale getirilmesi düşünülen 25 Aralık halk koşusuna her kademeden çok sayıda öğrenci katıldığını söyleyen Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, halk koşusunu Nizip yerleşkesindeki öğretim elemanları, öğrencileri ve Nizip halkının da katılımıyla gelenekselleştireceklerini ifade etti.

Prof. Dr. Özaslan, "Antepliler işgal kuvvetlerinin üstün silah gücüne ve her türlü imkansızlığa rağmen, hiçbir yerden yardım ve destek almadan büyük bir kararlılık, irade ve dayanma gücü sergilemiştir" şeklinde konuştu.

Antep savunmasının tarihe mal olmuş örnek bir savunma olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özaslan, " Şahinbey, Şehitkamil, Karayılan, Özdemirbey ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde mücadele edilerek, 10 bine yakın şehit verme pahasına Antep'i düşman işgalinden kurtardılar. Atalarımızın bu mücadelesi bize örnek olmalıdır. Bundan sonraki olacak olan bu türlü saldırıları milli, manevi ve atalarımızdan bize gelen genetik kan bağımızla kalıtımsal özelliklerimizle bizlerde her zaman üstesinden gelebiliriz" ifadesinde bulundu.

Halk koşusu sonunda 3 farklı kategoride dereceye giren katılımcılara hediye takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nizip'te Halk Koşusu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement