Nobel Edebiyat Ödülü'nün Alice Munro'ya Verilmesi - Son Dakika
Güncel

Nobel Edebiyat Ödülü'nün Alice Munro'ya Verilmesi

Nobel Edebiyat Ödülü\'nün Alice Munro\'ya Verilmesi

Munro: "Şaşkın ve çok minnettarım"

10.10.2013 15:43

Nobel Edebiyat Ödülü'ne değer görülen Kanadalı kısa öykü yazarı Alice Munro, "şaşkın ve çok minnettar olduğunu" bildirdi.

Kanada basınına göre Munro, ödülü aldığını öğrendikten sonra yaptığı açıklamada, "Özellikle bu ödülü kazanmamın pek çok Kanadalıyı mutlu edecek olması beni sevindirdi. Bunun, Kanada edebiyatına daha fazla ilgi uyandıracak olması da beni mutlu etti" dedi.

"Yaşayan en büyük kısa öykü yazarlarından biri" diye nitelenen 82 yaşındaki Munro, son öykü derlemesi "Dear Life"ı 2012'de yayımlamış ve bu eseriyle üçüncü kez Ontario'da verilen Trillium Kitap Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Munro'nun aldığı ödüller arasında Uluslararası Man Booker ödülü, Scotiabank Giller Ödülü, İngiliz Milletler Topluluğu Yazarları Ödülü ve Amerikan Kitap Eleştirmenleri Ödülü de bulunuyor.

Bahis şirketlerinin Nobel Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi için yürüttüğü tahminler arasında Japon yazar Haruki Murakami de yer alıyordu. Resmi açıklama öncesinde, Murakami'nin ödülü alacağına inananların sayısının Munro'yu destekleyenlerden fazla olduğu belirtilmişti.

Yazmayı "muhtemelen" bırakacağını açıklamıştı.

Eserleri dünya çapında beğeniyle okunan Munro, haziran ayında Kanada'da çıkan National Post'a yazmayı "muhtemelen" bırakacağını açıklamıştı.

Gazeteye verdiği demeçte, "Muhtemelen artık yazmayacağım" diyen Munro, bu kararı nasıl aldığı sorusuna, "Yazmayı sevmediğimden değil, ama hayatınızı başka türlü düşündüğünüz bir aşamaya geliyorsunuz. Eğer benim yaşımdaysanız, bir yazar kadar yalnız olmak istemezsiniz" yanıtını vermişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nobel Edebiyat Ödülü'nün Alice Munro'ya Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement