Noter'den Sattığı Kamyona 1 Yıl Sonra Kesilen 5 Bin Lira Cezayı Ödedi - Son Dakika
Güncel

Noter'den Sattığı Kamyona 1 Yıl Sonra Kesilen 5 Bin Lira Cezayı Ödedi

Noter\'den Sattığı Kamyona 1 Yıl Sonra Kesilen 5 Bin Lira Cezayı Ödedi

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde 2006 yılında Noter aracılığıyla sattığı kamyonuna 2007 yılında evrak eksikliği nedeniyle ceza kesilen Yavuz Acar, bu cezanın 2012 yılında 5 bin lira olarak banka hesabından kendisinden kesilmesine isyan etti.

28.03.2013 13:26

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde 2006 yılında Noter aracılığıyla sattığı kamyonuna 2007 yılında evrak eksikliği nedeniyle ceza kesilen Yavuz Acar, bu cezanın 2012 yılında 5 bin lira olarak banka hesabından kendisinden kesilmesine isyan etti. Mahkemelere açtığı davalardan sonuş alamayan Acar, şimdi avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruya hazırlanıyor.

Cezanın kendisine tebliği edildiği 2012 yılında, kamyonunu olaydan bir yıl önce Noter aracılığıyla sattığını belirten belgelerle birlikte bir dilekçe ile Yeğenbey Vergi Dairesi'ne ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na başvurduğunu anlatan Yavuz Acar, Bir sonuç alamayınca Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurduğunu belirtti. Mahkemenin itirazını reddettiğini kaydeden Yavuz Acar, bunun üzerine başvurduğu bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi'nden de sonuç alamadı.

'NOTER SATIŞI NEDEN VAR?'

Bu duruma tepki gösteren Yavuz Acar, 2006 yılında Noter aracılığıyla sattığı aracını alan kişinin 2007'de eksik belgeden dolayı para cezası yediğini, cezanın ise 5 yıl sonra ise kendisinden tahsil edildiğini belirterek, "Hiçbir tebligat ve uyarıda bulunmadan bu paranın benden kesilmesine bir anlam veremedim. Böyle oluyorsa noter satışı neden var. Noter'den bu satışı yaparken 'bugüne kadarki borçlar satıcıya aittir. Bundan sonrakiler de alıcıya aittir' ibaresi var. Bu dikkate alınmıyorsa, devletin Noter'inin hiçbir geçerliliği yok. O zaman noter neden var" diye sordu.

Haklılığını kolay kanıtlayabileceği için bugüne kadar avukat bile tutmadığını belirten yeni vekalet verdiği avukatı aracılığıyla hakkını arayacağını söyledi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURACAK

Avukat Hüseyin Erdal ise, "Mahkemece verilen kararda adil yargılanma ve savunma hakkının ihlali söz konusu. Müvekkilim gerekli evrakları bize getirdi ve onun adına Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacağız. Ne yazık ki mahkemeler iş yükünü bahane ederek belgeleri ve evrakları çok detaylı tahkik etmiyor. Bu davada sanıyorum böyle bir durum söz konusu" dedi. - Ankara/ Kazan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Noter'den Sattığı Kamyona 1 Yıl Sonra Kesilen 5 Bin Lira Cezayı Ödedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement