Nükleer Karşıtları, Raporun Gizlenmesini Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Nükleer Karşıtları, Raporun Gizlenmesini Protesto Etti

Nükleer Karşıtları, Raporun Gizlenmesini Protesto Etti

Nükleer karşıtları, raporun gizlenmesini protesto etti Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Entegre Nükleer Altyapı Gözden Geçirme Raporu'nun gizlenmesini protesto ederek hükümeti suçladı.

03.06.2015 17:46

Nükleer karşıtları, raporun gizlenmesini protesto etti

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Entegre Nükleer Altyapı Gözden Geçirme Raporu'nun gizlenmesini protesto ederek hükümeti suçladı.

Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme merkezi önünde toplanan NKP üyesi 20 çevreci, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili olan raporun Ak Parti tarafından gizlendiğini öne sürerek protesto etti. Geçtiğimiz günlerde basında yer alan raporun bu güne dek gizlenmesindeki amacın, Ak Parti'nin nükleer ısrarı olduğunu kaydeden eylemciler, 'Nükleer tehdidi durduralım' yazılı dövizler taşıyarak sürecin durdurulmasını istedi.

Grup adına açıklama yapan NKP Dönem Sözcüsü Gazi Düz, raporun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından, 'Devletin güvenliğine veya yüksek menfaatlerine ilişkin olduğu' gerekçesi ile mahkemeye gönderilmediğini iddia ederek, "Bu durum sayın bakanın televizyonlarda halkın gözüne baka baka yaptığı bir takviyedir. Bu gizliliğin altında devletin güvenliğinden çok, AKP hükümetinin nükleer ısrarı yatıyor" diye konuştu.

Düz ayrıca, onaylanan ÇED raporu aleyhine açılan davada mahkemenin kendilerine 15 gün süre verip 85 bin TL keşif avansı ödeme yapılmasını istediğini belirterek, "Bu 85 bin TL'yi Nükleer Karşıtları olarak toplayacağımızdan kimsenin bir şüphesi olmasın" de

Sercan KORHAN/MERSİN, (DHA) -

=================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nükleer Karşıtları, Raporun Gizlenmesini Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement