Nükleer Karşıtlarından Deprem Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Nükleer Karşıtlarından Deprem Uyarısı

Nükleer Karşıtlarından Deprem Uyarısı

Mersin'de bir grup nükleer karşıtı, Akkuyu'ya yapılacak olan nükleer güç santrali bölgesiyle ilgili olarak deprem uyarısında bulundu.

30.12.2013 14:46

Mersin'de bir grup nükleer karşıtı, Akkuyu'ya yapılacak olan nükleer güç santrali bölgesiyle ilgili olarak deprem uyarısında bulundu.

İnönü Bulvarı üzerindeki Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme Merkezi önünde toplanan Mersin Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, 'Nükleer Santral İstemiyoruz' yazılı pankart açtı. Burada grup adına açıklama yapan Av. Semra Kabasakal, 28 Aralık tarihinde merkez üssü Antalya koyu olan 6.1 büyüklüğündeki depreme dikkat çekti. Deprem uzmanlarının verdiği bilgileri aktaran Kabasakal, bu manada derinlerde olan bir küçük depremin belki yüzeyde yıkım yapmayacağı, ancak kaktırmanın yapacağı kırıştırmalı gerginliğin, önümüzdeki yıllarda güvenli olarak bilinen Güney Akdeniz kuşağı ile Mersin-Taşucu-Akkuyu'da kurulmakta olan nükleer santral dolayındaki Ecemiş kırığını harekete geçireceği, oradan da Mersin ile Adana'ya uzanan bölgede yeni depremlerin olacağı kuşkusunu doğurduğunu kaydetti.

Bugün 6.1 büyüklüğündeki depremin, yarın 9 veya daha fazla şiddette olup olmayacağını kimsenin bilemeyeceğini ifade eden Kabasakal, "Bu riski göze alamayız. Deprem uzmanları tarafından yapılan açıklamalar ışığında hükümete, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na sesleniyoruz; nükleer santralin yapılacağı yerde deprem riski varken, ısrarla ülkemizi maceraya sürükleyecek nükleer santral yapma sevdasından vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nükleer Karşıtlarından Deprem Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement