Obama, Dalai Lama ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Obama, Dalai Lama ile Görüştü

Obama, Dalai Lama ile Görüştü

ABD Başkanı Obama, Tibet’in Çin’in bir parcası olduğu ve bağımsız bir Tibet’i desteklemediklerini belirtirken, Çin ile Tibetliler arasındaki doğrudan diyaloğun önemine işaret etti Dalai Lama da Tibet için bağımsızlık arayışında olmadıklarını, Çin hükümeti ile kendi temsilcileri arasındaki diyaloğun yeniden başlamasını umut ettiğini belirtti.

21.02.2014 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, Tibet'in ruhani lideri Dalai Lama ile görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Obama'nın, görüşmede, Tibet'in eşsiz dini, kültürel ve dilsel gelenekleri ile Çin'de Tibetlilerin insan haklarının korunmasına yönelik güçlü desteğini teyit ettiği belirtildi.

Obama'nın, Dalai Lama'nın barışa ve şiddet içermemeye dönük taahhütlerini takdir ettiğini ve Dalai Lama'nın "orta yol" yaklaşımını desteklediğini söylediği aktarılan açıklamada, ABD Başkanı'nın ayrıca uzun süredir var olan farklılıkları çözmek için doğrudan diyaloğu teşvik ettiği bildirildi. Obama'nın, bu diyaloğun Çin ve Tibetliler için olumlu sonuçlar doğurabileceğini dile getirdiği vurgulandı.

Obama'nın Tibet'in Çin'in bir parcası olduğu ve bağımsız bir Tibet'i desteklemediğine yönelik ABD'nin pozisyonunu da tekrar ettiği belirtildi.

Dalai Lama'nın da Tibet için bağımsızlık arayışında olmadıklarını ve Çin hükümeti ile kendi temsilcileri arasındaki diyaloğun yeniden başlamasını umut ettiğini söylediği kaydedildi.

Açıklamada, Obama ve Dalai Lama'nın ABD ile Çin arasındaki olumlu ve yapıcı ilişkilerin öneminde mutabık kaldığı ifadesi de kullanıldı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama, Dalai Lama ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement