ODTÜ'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

ODTÜ'deki Olaylar

ODTÜ\'deki Olaylar

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç: "Biz Muş Alparslan Üniversitesi olarak 170 üniversiteyi ilgilendiren bir davranış içinde olursak herkes bize hesap sorar. Niye ODTÜ’ye hesap sorulmasın?"

16.09.2013 17:35

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, "Biz Muş Alparslan Üniversitesi olarak 170 üniversiteyi ilgilendiren bir davranış içinde olursak herkes bize hesap sorar. Niye ODTÜ'ye hesap sorulmasın?" dedi.

MŞÜ tarafından düzenlenen yemek programında konuşan Rektör Prof. Dr. İnanç, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşanan olayların ülkedeki 170 üniversiteyi sıkıntıya soktuğunu belirterek, buna hiç kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

İnanç, olayların faturasını tüm üniversitelerin ödediğini bildirerek, şöyle konuştu:

"ODTÜ'nün bizzat kendisinin de revize ederek 2007'de uygulamaya koyduğu Konya- Eskişehir yolunu birleştiren proje, belediyenin master planında ve ODTÜ'nün internet sayfasında var. Üniversitede her türlü fanatikliği yapan, fanatikliği yaparken destek gören marjinal militanlar her tarafı yakıp yıkıyor, bunlara kimse dur demiyor. Ama orada eğitim hakkı olan başörtülü insanlar tahkir edilip, dışlanırken de buna da hoşgörülü davranılıyor."

Üniversitelerde güvenlik güçlerinin bulundurulmasına karşı olan biri olmasına rağmen, güvenliği sağlayamayacak endişe taşıdıklarında kolluk kuvvetlerini üniversiteye davet edebileceklerini vurgulayan İnanç, "Bütün üniversiteleri buna mecbur kılan maalesef ODTÜ'dür. Üniversitelerarası Kurulda da bu konu konuşuldu. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Biz Muş Alparslan Üniversitesi olarak 170 üniversiteyi ilgilendiren bir davranış içinde olursak herkes bize hesap sorar. Niye ODTÜ'ye hesap sorulmasın?" ifadelerini kullandı. - Muş

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement