Oğlu Sağlığına, Kendisi İşe Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Oğlu Sağlığına, Kendisi İşe Kavuştu

Oğlu Sağlığına, Kendisi İşe Kavuştu

Ordu'da oturan, oğulları 1.5 yaşındaki Berk Baş'a Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde böbrek nakli yapılan Erdem Baş, evladını sağlığına kavuşturan hastanede iş sahibi oldu.3 çocuklu Baş ailesi, yaklaşık 2 ay önce AÜ Hastanesi'ne...

26.05.2012 10:39

Ordu'da oturan, oğulları 1.5 yaşındaki Berk Baş'a Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde böbrek nakli yapılan Erdem Baş, evladını sağlığına kavuşturan hastanede iş sahibi oldu.

3 çocuklu Baş ailesi, yaklaşık 2 ay önce AÜ Hastanesi'ne gelerek kronik böbrek yetmezliği olan minik Berk'e annesinden böbrek nakli yaptırmak istedi. İncelemelerde 32 yaşındaki Ümit Baş'ın böbrek damarlarının çoklu ve geniş olduğu tespit edildi. Doktorların anneden nakil yapılamayacağını aileye bildirmesi üzerine baba 32 yaşındaki Erdem Baş verici olmak istedi. Yapılan tetkiklerde baba Erdem ile minik Berk'in doku ve kan uyumunun tam olduğu belirlendi. AÜ Organ Nakli Enstitüsü Müdürü ve cerrahi sorumlusu Doç.Dr. Ayhan Dinçkan tarafından 9 Mayıs'ta babanın böbreği, minik Berk'e başarıyla nakledildi. Uzun süredir çocuklarına böbrek nakli için mücadele eden ve bu uğurda memleketleri Ordu'dan gelerek Antalya'da yaşamaya başlayan, bu yüzden de maddi sıkıntıya giren Baş ailesi, AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret ederek yardım talebinde bulundu. Rektör Kurtcephe, ailenin iş talebini geri çevirmeyerek, baba Erdem Baş'ı üniversite hastanesine sözleşmeli işçi olarak aldırdı. Erdem Baş, "İşe çok ihtiyacımız vardı. İnşallah bir ömür boyu Antalya'da yaşarız" dedi.

(Geniş Haberi Geçilecek)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğlu Sağlığına, Kendisi İşe Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement