Öğrenciden Çözüm Süreci Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Öğrenciden Çözüm Süreci Değerlendirmesi

Öğrenciden Çözüm Süreci Değerlendirmesi

Vali Ahmet Aydın'ın koltuğunu devrettiği ortaokul öğrencisi 15 yaşındaki İrem Eroğlan, çözüm süreci ile mutlu olacaklarını belirtti.

19.04.2013 13:12  Güncelleme: 12:42

Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Vali Ahmet Aydın'ın koltuğunu devrettiği ortaokul öğrencisi 15 yaşındaki İrem Eroğlan, çözüm süreci ile mutlu olacaklarını belirterek, "Zaten Siirtimizde Türkçe, Kürtçe, Arapça konuşuluyor. Biz barıştık. Barış süreci de üstüne eklenince daha güzel olacak" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Siirt Valisi Ahmet Aydın, makamını Halide Kutlualp Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi İrem Eroğlan'a devretti. İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Sualp ile Vali Aydın'ın makamına giden İrem Eroğlan, bir süre sohbet etti.

Vali Aydın'ın makamını devrettiği İrem Eroğlan'dan 'çözüm sürecini' değerlendirmesini istemesi üzerine Eroğlan, "Zaten Siirtimizde Türkçe, Kürtçe, Arapça konuşuluyor. Zaten biz barıştık. Bu barış süreci de üstüne eklenince daha bir güzel olacak. Zaten bizim ülkemiz barışık bir ülke. Barış süreci de üstüne eklenince daha bir iyi olacak, seviye atlayacağız, daha da mutlu olacağız. Herkes için her millet için daha güzel olacak. Zaten bildiğiniz gibi Siirt'te 3 farklı dil konuşuluyor, bunların her birinin birbirlerine saygılı olmaları gerekir" dedi.

Valilik makamına oturan İrem Eroğlan, daha sonra telefonla Siirtli işadamı ve Fenerbahçe kulübü eski yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp'i telefonla aradı. Eroğlan, Kutlualp'ten Siirt'e bir kapalı spor salona yapılmasını istedi. Kutlualp de küçük valiye Siirt'e bir kapalı spor salona yapacağı sözünü verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenciden Çözüm Süreci Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement