Öğrencilerden Çetin Emeç Belgeseli - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden Çetin Emeç Belgeseli

Öğrencilerden Çetin Emeç Belgeseli

Şehit Gazeteci Çetin Emeç için Yeditepe Üniversitesi Radyo Tv Sinema bölümünü öğrencileri tarafından bir belgesel hazırlandı.

07.03.2013 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Gazeteci Çetin Emeç için Yeditepe Üniversitesi Radyo Tv Sinema bölümünü öğrencileri tarafından bir belgesel hazırlandı. Faili Meşhur Belgesel serisinin 5. serisi olan filmde, Çetin Emeç'in meslek yaşamı ve öldürülüşünün karanlıkta kalan noktaları işlendi.

Belgeselin gösterimi Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşti. Belgesel gösterimine Çetin Emeç'in eşi Bilge Emeç, kızı Mehveş Emeç, oğlu Mehmet Emeç, torunu Selin Emeç ile Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak katıldı. Belgesel gösteriminde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de hazır bulundu. Belgesel gösteriminden önce konuşan Çetin Emeç'in oğlu Mehmet Emeç, babasının cinayetinin sorgulanmasının ve bazı cevaplar aranmasının çok çok önemli olduğunu söyledi.

Belgesel gösteriminin ardından konuşan Çetin Emeç'in torunu Selin Emeç, dedesini çok özlediğini belirterek, " Tuhaf geliyor insana. İnsanlar bir gazeteciyi vuruyor. İz yok,fail yok. Dedemi yaşatacağız. Diğer gazetecileri de yaşatacağız. Uğur Mumcu, Çetin Emeç hepsi yaşatılsın ve hepsi kalbimizde olsun" diye konuştu.

40 dakikalık belgesel yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın sonucu. Çetin Emeç'le birlikte çalışan birçok ünlü gazeteciyle yapılan röportajlara yer verilen belgeselin danışmanlığını Derya Sazak ve Fikri Kekilli yaptı. Belgeselin yönetmenliğini Radyo Tv Bölümü öğrencisi Merve Keser üstlenirken, kurgu ve kamerada aynı bölümün öğrencisi Tolga Güner görev aldı. Araştırma ve metin yazımlarında Damla Yur, Zeynep Korkmaz görev alırken, belgeselin devam asistanlıklarını da Çağıl Şenakaylı ve Melis Güvenç üstlendi. - İstanbul/ Ümraniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerden Çetin Emeç Belgeseli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement