Öğrencilerden Videolu 'Birlik' Mesajı - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden Videolu 'Birlik' Mesajı

Öğrencilerden Videolu \'Birlik\' Mesajı

MERSİN'in Kızılbağ Ortaokulu Türkçe öğretmeni Mesut Tekin, birlik ve beraberlik mesajı vermek için 6 öğrencisiyle bir video çekti.

02.08.2016 12:24

MERSİN'in Kızılbağ Ortaokulu Türkçe öğretmeni Mesut Tekin, birlik ve beraberlik mesajı vermek için 6 öğrencisiyle bir video çekti. 'Kamu Spotu' tarzında çekilen kısa videoda Türk, Arap, Boşnak, Kürt, Çerkez, Ermeni ve Gürcü çocukları temsil eden öğrenciler, büyüklere birlik ve beraberlik dersi verdi.

Sosyal medyada büyük ilgi çeken video, 'Biz Biriz' sloganı ile Türkiye gündemine ilişkin sosyal mesajlar içeriyor. Türk, Arap, Boşnak, Kürt, Çerkez, Ermeni ve Gürcü çocukları temsil eden öğrenciler, videonun son kısmında "Biz Türkiye'yiz" diyor. Amaçlarının toplumdaki beraberlik duygularını artırmak olduğunu ifade eden Mesut Tekin, şunları söyledi:

"Videodaki isimler çocukların kendi isimleri değil, çünkü o ırktan değiller. Çocuklardan bazıları Boşnak, bazıları Kürt, bazıları da Laz, Çerkez oldu. Bu topraklar Osmanlı devleti üzerine kuruldu. Osmanlı Devleti geniş coğrafyalara hakim olduğu için bu topraklarda birden fazla etnik kökenli insan yaşıyor. Vermek istediğimiz mesaj, hangi ırkta olursa olsun, bu vatanın birliği için çalışan bizdendir. O yüzden 'Biz Biriz' diyoruz. Birey olarak değil de birlik olarak birbirini düşünürsek bu ülkeyi iç ve dış mihraklar yıkamayacaktır."

Çocukların büyüklere örnek olduğunu ifade eden Tekin, "Son dönemde yaşanan olaylar da bunu gösterdi. Bu ülkede yaşayan insanlar olarak dili, dini, ırkı ne olursa olsun bir birlik sağlarsak bizi kimse yıkamaz. Biz bu birlikteliği, bu videoda çocuklar olarak sağlayabiliyorsak, ülkenin büyükleri neden sağlayamasın? Onlar bu birliği sağlamalı ki, bize örnek olmaları gerekir. Aslında onlara örneği küçük yaştaki çocuklarımız vermiştir" diye konuştu.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerden Videolu 'Birlik' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement