Öğrencilerin Karne Sevinci - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Karne Sevinci

Öğrencilerin Karne Sevinci

Kayseri'de, okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 290 bin öğrenci bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

23.01.2015 13:51  Güncelleme: 13:53

2014-2015 eğitim öğretim yılının 15 Eylül Pazartesi günü başlayan ilk yarıyılının sona ermesi nedeniyle Dedeman İmam-Hatip Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Vali Vekili Mustafa Masatlı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ile Şube Müdürleri öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Vekili Masatlı, Kayseri'de eğitim gören yaklaşık 290 bin öğrencinin 2014-2015 eğitim –öğretim döneminin ilk yarısını sorunsuz bir şekilde tamamladığını belirterek, eğitim-öğretime katkıda bulunan velilere, okul aile birliklerine ve ilgili kamu kurumlarına teşekkür eti.

Eğitimin hayatın her safhasında çok önemli yeri olduğunu vurgulayan Vali Vekili Masatlı, "Bizim temel amacımız Kayseri'yi eğitim ve öğretimde Türkiye'de önemli bir sıraya getirmek. Çalışarak, birbirimize destek olarak bunu başarabileceğimize inanıyorum. Buradaki çocuklar hepimizin çocukları, bizlerin geleceği. Bizlerin geleceği ile ilgili olan bu çocuklarımıza bizler her türlü gayreti ve desteği vereceğiz." dedi.

Öğrenci velilerine de seslenerek her zaman velisi oldukları öğrenciye destek olmaları gerektiğini kaydeden Vali Vekili Masatlı, "Öğrencilerimiz birbirleriyle başarı yönünden asla kıyaslanmamalıdır. Karnedeki notları düşük ya da zayıf öğrencilerimiz ikinci dönemde bunları telafi edebilir. Anne ve babalar da çocuklarına bu yönde desteklerini sürdürmelidir" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da, yeni projelerle, farklı eğitim metotları ile öğretimi sürdüreceklerini ifade ederek, karne sonuçlarının sadece öğrenciler tarafından değil, okul yönetimi ve öğretmenleri ile ailelerin de kendi karneleri olarak görmeleri ve bu şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Törenin sonunda Vali Vekili Masatlı, 5E ve 5A sınıfında eğitim gören öğrencilerin karnelerini dağıtarak, çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra Yunus Büyükkuşoğlu İlköğretim okulunda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Vekili Masatlı, buradan da Mehmet Akif Ersoy Ticaret Meslek Lisesi'nde eğitim gören ve lösemi hastası olan Ali Aydın'ı evine geçerek, karnesini verdi. Vali Vekili Mustafa Masatlı ve beraberindekiler özel sınıf öğrencilerini de unutmayarak, karnelerini vererek başarılar diledi. Kayseri'de 54 çocuğa evlerinde eğitim veriliyor.
Ali Aydın'a karne hediyesi olarak tablet bilgisayar hediye eden Vali Vekili Masatlı, başarılı öğrencinin önümüzdeki dönem karnesini okulunda verebilmeyi temenni ettiğini ifade etti.

2014-2015 eğitim-öğretim dönemi yarıyılı sonunda Kayseri'de yaklaşık 290 bin öğrenci ve 16 bin 900 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement