Öğretmenleri Kaçırılan Okulda Eğitim-Öğretim Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Öğretmenleri Kaçırılan Okulda Eğitim-Öğretim Açılış Töreni

Öğretmenleri Kaçırılan Okulda Eğitim-Öğretim Açılış Töreni

Öğretmenleri 9 Kasım 2012 yılında kaçırıldıktan sonra bir dönem kapalı kalan Çalpınar Köyü İlkokulu'nda yeni eğitim öğretim yılının açılış töreni yapıldı.

16.09.2013 14:57

Öğretmenleri 9 Kasım 2012 yılında kaçırıldıktan sonra bir dönem kapalı kalan Çalpınar Köyü İlkokulu'nda yeni eğitim öğretim yılının açılış töreni yapıldı. Köyde geniş güvenlik önlemi alındı.

Yeni eğitim öğretim yılının açılış törenine Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat İlçe Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, okul müdürleri, öğretmenler ve köylüler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören konuşmalarla devam etti.

İstenmeyen bir olaydan dolayı öğrencilerin eğitimden mahrum kaldığını belirten Kaymakam Bingöl, bugünün ilçelerinde önemli bir gün olduğunu söyledi. Kaymakam Bingöl, "Biz bu coğrafyada, bu topraklarda eğitimi egemen kılmazsak insanların cehalet sarmalığını insanların üzerinden kaldırmazsak, bu coğrafyada başarılı olmamız mümkün değil. Bu anlamda ben bu günü çok önemsiyorum. Biz geçen dönemde burada hiç kimsenin istemediği bir olay yaşadık ve öğrencilerimizin bir çoğu eğitimden mahrum kaldı. Bu anlamda biz bu sene Çalpınar için 2 yıllık çalışacağız. Öncelikle Milli Eğitim Müdürümden, okul müdürümden ve öğretmen arkadaşlarımdan bunu istiyorum. Çünkü, ne olursa olsun ne adına olursa olsun eğitimin aksamasında en büyük suç bizimdir. Biz demek ki gerekeni yapmadık burada eğitim aksadı bir dönem. Biz bu konuda bu sene gerek buradaki öğrencilerimizin eğitimini ve buradaki öğrencilerimizin ilçeye zaman zaman ailelerde müsaade ederse taşınması yolunda eğitimlerde eksik kaldıkları noktaları tamamlayacağız bu benim için çok önemli. Bu anlamda öğretmenlerimizden ekstra bir gayret bekliyorum. Hiçbir şekilde ben Midyat'ın Mardin genelinde 8. Sırada olmasını kabullenemiyorum. Bundan sonra bende dahil eğitimle ilgili başarısız olan hiçbir arkadaşın artık Midyat'ta yaşama şansı yok. Varın siz Türkiye' deki halimizi düşünün. Benim için en ağır şey Midyat'ın Mardin genelinde 8. Sırada olduğunu duyduğumda yaşadığım haldi. Bunu biz kesinlikle kabul etmiyoruz. Bulunduğum sırayı kendi başarım olarak görüyor ve başarısızlık addediyorum. Benim başarısızlığıma sebep olan arkadaşlarında bu başarısızlıkta katkıları var ve bunun hesabını benim gibi ödeyecekler. Midyat'ta artık performansa göre idarecilik dönemi geldi. Performans gösteremeyen rutinin dışına çıkmayan arkadaşlarla bundan sonra çalışmak istemiyoruz" dedi.

Öğretmenlerinin kaçırılması olayına çok üzüldüklerini ve istemediklerini dile getiren köy muhtarı M. Şükrü Akyüz de, "Bizim bu okulun 2013 yılında kapanışı için gerçekten çok üzüldük. Bu istemeyerek oldu. Gerçekten bütün köylülere kefilim ki hiç biri bu işi istemiyordu. Bu yılın böyle bir şey olmaması dileğiyle, hç bir zamanda böyle bir şey olmaması dileğiyle. Gelen öğretmenlerde başımızın tacıdır. Bizim misafirimzdir, bizim emanetlerimizdir. Bizim çocuklarımız için gelmişler, bizim köyümüz için gelmişler, bize hizmet için gelmişler. Bu öğretmenleri canımız pahasına da olsa korumaya, bu öğretmenleri sevmeye, bu öğretmenleri arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden, bacılarımızdan daha fazla sevmeliyiz. Çünkü bunlar İzmir'den, Erzurum'dan, Ankara'dan, Diyarbakır'dan her nereden gelmişlerse bize hizmet vermek için gelmişlerdir. Onları çok iyi korumamız gerekiyor. Sayın köylülerime de söylüyorum ve bütün halka da söylüyorum. Gerçekten çok üzüldüm olmaması gereken bir şeydi" dedi.

Öğrencilerin şiir okuması ve yeni başlayan öğrencilere hoş geldin çiçeğinin verilmesinden sonra sınıflara gidildi. Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Bingöl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğretmenlere gül hediye etti. Program karşılıklı görüş alışverişi ve temennilerin ardından son buldu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğretmenleri Kaçırılan Okulda Eğitim-Öğretim Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement