Öldürülen Gence Otopsi Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Gence Otopsi Yapılıyor

Öldürülen Gence Otopsi Yapılıyor

Danimarka Kolding Hapishanesi'nde Gardiyanların Döverek Öldürdüğü Ekrem Şahin'in Cenazesine Otopsi Yapılıyor.

23.01.2011 13:31

Danimarka Kolding Hapishanesi'nde iki yıllık cezasını çekerken gardiyanların dövmesi sonucu yaşamını yitiren 23 yaşındaki Türk genci Ekrem Şahin'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılıyor.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile dün akşam saatlerinde İstanbul'a getirilen Ekrem Şahin'in cenazesi otopsi yapılmak için Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Şahin'in ölüm nedenini belirlemek için otopsi yapılırken amcası Yusuf Şahin'de gazetecilerin sorularını yanatladı, Şahin, yeğeninin eziyet çektirilerek öldürülüğünü iddia ederek "Vücudundaki darp izlerinin bizlere öldürücü olmadığını söylüyorlar. Fakat bize oradaki sağlık kurumları kesin ve net olarak bir ifade vermediler. Çelişkili ifade verdiler. Cenazede darp izleri var ama bu darp izlerinin öldürücü olmadığını söylediler. Kalbinin durması ve nefes kesilmesi neticesiyle beyine oksijen gitmemiş. İlk müdahalede kalbinin durduğunu ve bu durması sırasında kaç dakika sonra oldu? Ne kadar müdahale ettiler? Kalbi duran birinin tekrar 20 dakika sonra çalıştırılması, diğer sağlık görevlilerinin çağırılmaması bizim aklımızdaki şüphelileri güçlendiriyor. Herhangi bir sağlık sorunu olmadığını kendileri de söylediler. 23 yaşındaki bir gencin kalbinin durması mümkün değil, şiddetli darp almaması durumunda kalp durması olmaz dediler. Başbakanlığımıza, Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu ile Kopenhag elçimiz devreye girdi.Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu dava artık iki ülke arasında olması nedeniyle Adalet Bakanlığı aracılığıyla girişimde bulundular. Neticeyi bekleyeğiz. Oradaki otopsi sonucu ne çıkacak onu bilmiyoruz. Aklımızda hehangi bi şüphe kalmaması için keşke yaptırsaydık diye düşünmemek için buraya geldik. Şu anda otopside annesi ile babası var" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

11 Ocak'ta İki yıllık hapis cezasını çektiği Danimarka'nın Kolding hapishanesinde gardiyanlar tarafından komalık edilen 23 yaşındaki Türk genci Ekrem Şahin'in hapishanede kalbi durmuştu. Ambulansla hapishaneye gelen doktorun çabaları sayesinde Şahin'in kalbi yeniden çalıştırılmıştı. Şahin, 4 gün sonra kaldırıldığı Odense Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekrem Şahin'in ailesini daha önce arayarak başsağlığı dilemişti. Geçtiğimiz günlerde de TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Ekrem Şahin'in hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili Danimarka Adalet Komisyonu Başkanı Peter Skaarup'a mektup göndererek konunun araştırılmasını istemişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Gence Otopsi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement