Ölüdenizli Yarenler ´Edebiyat Günleri'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ölüdenizli Yarenler ´Edebiyat Günleri'nin Açılışını Yaptı

Ölüdenizli Yarenler ´Edebiyat Günleri\'nin Açılışını Yaptı

Muğla'nın Fethiye İlçesinde Bu Yıl Kapsamı Genişletilen 2. Ölüdeniz Edebiyat Günleri Başladı.

02.12.2010 19:44

Şiir ve masal kitaplarının imzalandığı programda 5 İngiliz?den oluşan Ölüdenizli Yarenler Grubu, söylediği türküler ve halk oyunlarıyla izleyenlerin alkışını aldı.

Fethiye'nin Ölüdeniz Belediyesi Sanat Etkinlikleri kapsamında geçen yıl ilki düzenlenen 'Ölüdeniz Şiir Günleri', bu yıl kapsamı genişletilerek 'Ölüdeniz Edebiyat Günleri' olarak gerçekleştirildi. Fethiye Kültür Merkezi'nde (FKM) düzenlenen edebiyat günlerinin açılışına, Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı, FKM Müdürü Muammer Şahin, Ölüdeniz Belediyesi Sanat Evi Müdürü Coşkun Karabulut ve yazarlar katıldı. Yazarlardan Coşkun Karabulut ve Afrodisyas Sanat Dergisi yazarlarından Dilber Noyan, Müşerref Saatli Bulmuş, Emine Çakır ve Şahsene Camız, turistik kentlerde sanat, edebiyat ve kültür algısı üzerine konuşmalar yaptı. Coşkun Karabulut'un 'Beni Zamansız Bıraktın' adlı şiir kitabı ile Şahsene Camız'ın 'Güneş Yüklü Masallar' adlı kitabının tanıtımı ve imza günü yapıldı.

ÖLÜDENİZLİ YARENLER SAHNEDE

Kitapların imzalanmasının ardından edebiyat günlerinin açılışı için sahneye, gittikleri birçok il ve ilçede sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Ölüdenizli Yarenler çıktı. 5 İngilizden oluşan grup, edebiyat günlerine katılan birçok kişiyi hayran bıraktı. Jenny Lewington (60), David Groom (59), Stuart James (61), Shirley Vaughan (76) ve Margaret McAloon'dan (67) oluşan 'Grup Cilveloy', 'Sarıkamış', 'Tiridine Bandım' ve 'Makaram Sarı Bağlar' gibi türküleri seslendirdi. İngilizler, oynarken sergiledikleri sempatik hareketlerle izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Bazı izleyiciler alkışlayarak tempo tutarken bazıları da türküleri seslendirdi. Programlarını tamamlayan çay tutkunu İngiliz Yarenlere, çay ikram edildi.

Ölüdeniz Edebiyat Günleri'ne, Fethiye'de yaşayan yazarların katıldığını belirten Ölüdeniz Belediyesi Sanat Evi Müdürü Coşkun Karabulut, "Bu yıl şiir günlerinin kapsamını genişleterek edebiyat günleri olarak belirledik. Fethiye'de yaşayan yazarlarımızla birlikte düzenlenen programda turistik kentlerde sanat, edebiyat ve kültür algısı konuları konuşulacak. Kitapların da imzalandığı programda Ölüdenizli Yarenler de bizi yalnız bırakmayarak oyunlarını sergiledi" dedi.

Yarın da devam edecek Ölüdeniz Edebiyat Günleri'nde Fethiyeli şair ve yazarların kitap tanıtımı ve imza töreni yapılacak. Ayrıca Fethiye'de kültür ve sanat konuları yazarlar tarafından tartışılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölüdenizli Yarenler ´Edebiyat Günleri'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement