"Onun Üzerine Oyun Oynadılar" - Son Dakika
Güncel

"Onun Üzerine Oyun Oynadılar"

"Onun Üzerine Oyun Oynadılar"

Birinci Ergenekon Davasının 157. Duruşması 25 Günlük Aranın Ardından Yeniden Görülmeye Başlandı.

20.09.2010 11:08  Güncelleme: 11:25

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci Ergenekon davasının 157. duruşması 25 günlük aranın ardından yeniden görülmeye başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi'nde kurulan duruşma salonunda görülen 22'si tutuklu toplam 96 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 21 sanık katıldı.

Tutuklu sanık Ergün Poyraz ile başka suçlardan tutuklu Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay duruşmaya katılmadı. Tutuksuz sanıklardan ise gazeteci Güler Kömürcü Öztürk, Süleyman Esen ve Salih Kunter duruşmada hazır bulundu.

İDRİS ARSLAN TANIK OLARAK DİNLENİYOR

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ın tanık olarak dinlenmesi için kürsüye çağırdı. İdris Arslan'a haklarını hatırlatan Başkan Şengün, "Alparslan Arslan'ın babası olmanız nedeniyle çekilme hakkınız var. Yalancı tanıklık suçtur cezai müeyidesi vardır. Bunlara rağmen tanıklık yapacak mısınız?" diye sordu. İdris Arslan emekli eğitim müfettişi olduğunu ve tanıklık yapacağını ifade etti.

"SİZLER DE BABASINIZ"

Saldırının gerçekleştiği 17 Mayıs 2006 tarihinden itibaren 5 yıl geçtiğini belirten Arslan, bu süre zarfında Elazığ, Ankara, İstanbul hattında toplam 350 bin km yol katettiğini söyledi. "Sizler de babasınız. evlat sahibisiniz" diyen Arslan sözlerine şöyle devam etti:

"Ben Alparslan'ı yetiştirirken memlekete faydalı olsun diye çok çaba sarf ettim. Ben gerek evladım, gerekse diğer örencilerim vatana faydalı olsun diye çok uraştım. Bugün geldik ve hiç de istemediğimiz bir sonuçla karşılaştık"

"SİZİN ŞİMDİ ULAŞTIĞINIZ BİLGİLERE 4-5 YIL ÖNCE ULAŞTIM"

Danıştay saldırısının ardından kendisine Neden? Niçin? sorularını sorduğunu ve araştırmalar yaptığını kaydeden Arslan, "Birçok gece uykusuz kaldım Sizin şimdi ulaştığınız bilgilere ben 4-5 yıl önce ulaştım. İstanbul'a yerleştim. Olumun görüştüğü Salih Kunter'i 15 kere ziyaret ettim. Birçok soru yönelttim" diye konuştu.

"MUSKAYI CİHAT ETMEK İÇİN TAKTIĞINI SÖYLEDİ"

Alparslan Arslan'ın olaydan önce Elazığ'a geldiğini ve kendisine 'Hükümet ve Başbakan çok başarılı. Hükümetin ve Başbakan'ın önünü kesmek isteyenler var' dediğini söyleyen baba Arslan, "Bazı isimlerden bahsetti ama söylediği isimler şu an aklımda değil. Boynundaki muskayı sorduğumda ise bana 'Muskayı korunmak ve cihat etmek için' taktığını ifade etti. Muskayı ise Salih Kunter'in yazdığını belirtti" dedi..

"ONUN ÜZERİNDE OYUN OYNADILAR"

Olaydan 3-4 gün önce konuştuğunda çok tedirgin bir ses tonu olduğunu belirten Arslan, "Olaydan hemen sonra Ankara'ya gittim. Savcılara bana Alparslan'ın göz çevresinin mor olduğunu, uyuşturucu kullanıp kullanmadığını sordular. Tavır ve hareketleri çok değişikti. Bizim evladımız böyle değildi. Kafası karışıktı. Ben Alparslan'ı haksızlığa ve zulme sessiz kalmaması için yetiştirdim. Irak'ta askerlerimizin başına gelenler yüzünden gidip intikam almak istediğini söyledi. Ancak basında bu konu saptırıldı. Onun haksızlığa karşı olduğunu görenler onun üzerinde oyun oynadılar" ifadesini kullandı. Duruşma İdris Arslan'ın ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.

Cem TURSUN - İSTANBUL - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Onun Üzerine Oyun Oynadılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement