Onur Air Gazipaşa'ya İlk Uçuşunu Yaptı - Son Dakika
Güncel

Onur Air Gazipaşa'ya İlk Uçuşunu Yaptı

Onur Air Gazipaşa\'ya İlk Uçuşunu Yaptı

Onur Air'in İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, Gazipaşa Havalimanı'na uçuşları başladı.

25.04.2014 18:18

Onur Air'in İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, Gazipaşa Havalimanı'na uçuşları başladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı- Antalya Gazipaşa Havalimanı'na her gün karşılıklı uçuş düzenlenecek Onur Air'in ilk uçuşu bugün yapıldı. Atatürk Havalimanı'ndan saat 14.40'ta havalanan Onur Air'a ait Airbus 320 uçağı, saat 15.50'de Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptı. Aralarında Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Gazipaşa Belediye Başkanı AK Parti'li Adil Çelik, turizmciler ve gazetecilerin de bulunduğu 186 yolcusuyla başarılı bir iniş gerçekleştiren uçaktan inen yolcular, çiçeklerle karşılandı. İnişin ardından Gazipaşa Havalimanı apronunda ilk uçuşun anısına pasta kesildi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDAN İLK UÇUŞ

Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, ilk kez bir havayolu şirketinin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Gazipaşa Havalimanı'na sefer düzenlediğini söyledi. İlkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Tosun, "İlk tarifeli uçuşu gerçekleştirdik. Bürokratik engelleri aşmaları halinde Atatürk Havalimanı'ndan Gazipaşa Havalimanı'na günlük 2 uçuş yapmayı planlıyoruz. Büyük ihtimalle bu bölgeyi Onur Air ile yurtdışına da bağlamayı düşünüyoruz. Bu altyapı meselesi. Bu uçuşu 2.5 ay gibi sürede planladık. Diğerleri daha sağlıklı uçuşlar olacak. Allah bizleri utandırmasın" dedi.

TARİHİ UÇUŞ

Uçuşa katılan Gazipaşa Kaymakamı Pamuk ise seferi, 'tarihi bir uçuş' olarak nitelendirdi. Atatürk Havalimanı'ndan Gazipaşa'ya ilk seferi düzenleyen Onur Air ailesine teşekkür eden Pamuk, "Hem onlar karlı çıkacak, hem de bölge olarak bizler karlı çıkacağız. İstanbul'un her iki yakasına da bağlantımız var. Bölge için çok önemli bir gelişme" diye konuştu.

Gazipaşa Belediye Başkanı Çelik de çok güzel bir uçuş gerçekleştiğini belirterek, "Gazipaşa'yı çok güzel günler bekliyor" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Onur Air Gazipaşa'ya İlk Uçuşunu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement