Organ Bağışına The Ritz-Carlton İstanbul'dan Büyük Destek - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışına The Ritz-Carlton İstanbul'dan Büyük Destek

Organ Bağışına The Ritz-Carlton İstanbul\'dan Büyük Destek

Ülkemizde organ bağışının yetersizliği nedeniyle binlerce kişi organ bekliyor, bazıları ise organ nakli olmayı beklerken hayata veda ediyor

23.03.2013 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

. Bu önemli soruna karşı toplumsal duyarlılık sağlamak amacıyla Memorial Sağlık Grubu tarafından başlatılan organ bağışı kampanyasına The Ritz-Carlton İstanbul'dan önemli destek geldi.

The Ritz-Carlton İstanbul Genel Müdürü Massimiliano Zanardi öncülüğünde kurum yöneticileri ve pesonel, organlarını bağışlayarak bu sosyal sorumluluk kampanyasına katkıda bulundu.

En değerli yaşam hediyesi

Massimiliano Zanardi, organ bağışına desteklerinin devam edeceğini belirterek, "Bu anlamlı organizasyona kendimi ve kurumumuzu çok yakın hissediyorum. Organ bağışı son derece medeni ve önemli bir karar. Ben de organlarımı bağışladığım için çok mutluyum. Organ bağışının başka insanların yaşamalarına fırsat verip, aileleri için umut haline geldiğini ve en değerli yaşam hediyesi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Organ yetersizliği nedeniyle insanların hayatını kaybetmesi kader olmaktan çıkmalı

Organ bağışı etkinliğinde Memorial Şişli Organ Nakli Merkezi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Koray Acarlı, The Ritz-Carlton İstanbul çalışanlarına organ bağışının önemini anlattı.

Prof. Dr. Acarlı, Türkiye'de 60 binin üzerinde kişinin organ nakline ihtiyaç duyduğunu ve bu rakama her yıl yüzlerce kişi daha eklendiğini belirterek, "Türkiye'de nakil sayısı ne kadar artmış olursa olsun, aslında sadece canlıdan nakiller artış gösteriyor. Yani biz bu organ nakillerini başka bir canlıyı onun sağlığına zarar vermeden ameliyat ederek gerçekleştiriyoruz. Halbuki diğer yandan binlerce insan ölüp gidiyor ve organları toprağa karışıyor. Bizim derdimiz bu kadavralardan uygun olanların organlarını alarak diğer insanları kurtarmak. Bunun için de insanları bilgilendirerek, toplumdaki farkındalığı artırmak ve gerekli bakış açısını oluşturmak çok önemli." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Organ Bağışına The Ritz-Carlton İstanbul'dan Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement