Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kırklareli'de - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kırklareli'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kırklareli\'de

(Anadolu Ajansı - Gökhan Balcı) Kırklareli (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz Bakanlığımız açısından 2013 ve 2014'ü Kırklareli için yatırımlarda hamle yılı ilan ediyoruz" dedi.

25.05.2013 22:57

(Anadolu Ajansı - Gökhan Balcı) Kırklareli (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz Bakanlığımız açısından 2013 ve 2014'ü Kırklareli için yatırımlarda hamle yılı ilan ediyoruz" dedi.

Eroğlu, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, bu yıl Ergene Nehri'nde 12 dev atık su biyolojik arıtma tesisi inşa edeceklerini söyledi. Yapılacak tesislerin, dünyanın en ileri atık su biyolojik arıtma tesisleri olacağını belirten Eroğlu, yüzde 99'a kadar arıtma yapabilen tesislerin işletilmesinin de kolay olacağını ifade etti.

Eroğlu, Ergene Nehri'ndeki temizlik çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayarak, "Ergene'yi kesinliklie kurtaracağız, bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın. 15 tane paketimiz var. Her birinin içinde yüzlerce proje var. Bunun da maliyeti 3 milyar 240 milyon lira. Ergene için değer diye düşünüyoruz" dedi.

Kırklareli'ne sadece temel atma töreni için gelmediklerini belirten Eroğlu, 48 tesisin müjdesini de verdiklerini kaydetti.

Tesislerin Kırklareli ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu tesisler içinde çok sayıda baraj, gölet, sulama tesisi, dere ıslahı, ağaçlandırma faaliyetleri, meteorolojinin ölçüm istasyonları başta olmak üzere her şey var. Bu 48 tesisin toplam maliyeti 315 milyon lira. Kırklareli, Kırklareli olalı bu kadar büyük yatırımı görmemiştir. Biz Bakanlığımız açısından 2013 ve 2014'ü Kırklareli için yatırımlarda hamle yılı ilan ediyoruz."

-Sorular-

Ziyarette gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Eroğlu, bir gazetecinin, "Istranca Dağları'ndaki taş ocaklarının yarattığı tahribatla ilgili olarak havadan çekimler yapıldı. Bununla ilgili Bakanlığın bir yaptırımı olacak mı?" sorusunu, "Taş ocakları ve diğer maden ocaklarının ruhsatı Bakanlığımız tarafından verilmiyor. Bu konuda Tekirdağ Valimiz ile de az önce konuştuk. Tekrar bakacak yukarıdan çekilmiş fotoğraflara. Eğer yanlış çalışan varsa onların ruhsatları iptal edilir, kendileri ikaz edilir" şeklinde yanıtladı.

Eroğlu, bir başka gazetecinin, "Ergene Nehri'ndeki kirlilikle ilgili olarak kurumlar veya fabriklara kesilen cezalarla ilgili rakam verme imkanınız var mı?" sorusuna da "Son 2 yılda 30-35 milyon lira civarında ceza kesildiğini hatırlıyorum" yanıtını verdi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kırklareli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement