Örnek Dede ile Toruna Ödül - Son Dakika
Güncel

Örnek Dede ile Toruna Ödül

Örnek Dede ile Toruna Ödül

Eskişehir’de 800 kilogram atık pil toplayarak Türkiye’ye örnek olan dede ile toruna, Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) tarafından ödül verildi.

05.05.2014 11:19

Eskişehir'de 800 kilogram atık pil toplayarak Türkiye'ye örnek olan dede ile toruna, Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) tarafından ödül verildi.

Geçen aylarda önce 1,5 milyon mavi kapak ardından da 800 kilogram atık pil toplayarak azimleri ile Eskişehir'e ve Türkiye'ye örnek davranış sergileyen 68 yaşındaki Halit Aydoğan ve torunu 12 yaşındaki Melike Sarıtaş'a gösterdikleri duyarlılıktan dolayı TÜKDES tarafından plaket takdim edildi. Düzenlenen törende bir konuşma yapan TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, kentteki ve Türkiye'deki tüm kamu otoritesini, sivil toplum kuruluşlarını bu tür işlere destek olmaya davet etti. Bakal, şunları kaydetti:

"Eskişehir'de Halit Aydoğan ve torunu Melike Sarıtaş 800 kilogram atık pil toplayarak çok önemli bir başarıya imza attılar. Bir küçük pil 4 metrekare toprağı zehirliyor ve ürün veremez hale getiriyor. Pil toprağa düştüğü zaman ekosistemi bozuyor. Halit Aydoğan ve torunu Melike Sarıtaş'a, yaşanabilir bir dünyanın gelecek kuşaklar aktarılabilmesi için yaptıkları bu işten dolayı teşekkür ediyoruz. Eskişehir'de ve Türkiye'deki tüm kamu otoritesini, sivil toplum kuruluşlarını bu tür işlere destek olmaya davet ediyoruz."

Ardından konuşan Halit Aydoğan ise, atık pilleri çevresindeki kişilerin de desteği ile topladığını anlattı. Adyoğan, "Kendim köylere, tanıdıklara haber saldım. Köylerde tarlalara atılan pilleri, baraja giden arkadaşlarım barajlarda kıyılara atılan pilleri topladılar ve mahallemizde tüm komşuların yardımı ile ben bunları toplamış bulunuyorum. Sırf benim kendi köyüm değil, mahallemdeki komşuların köyleri de dahil oluyor. Bir pilin bir el bombası kadar tehlikeli bir vasıta olduğunu vatandaş bilse, toprağa ve suya bunu bulaştırmaz" dedi.

Melike Sarıtaş ise, yerde bulduğu tek bir atık pili bile aldığını belirtti. Arkadaşlarından, çevresindeki kişilerden de aynı duyarlılığı beklediğini ifade eden Sarıtaş, toprağın oldukça zararlı olduğunu ve insan sağlığına da zarar verdiğini kaydederek, herkesin katkılarını bulunması gerektiğini söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Örnek Dede ile Toruna Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement