Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Soykırım Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Soykırım Uyarısı

Orta Afrika Cumhuriyeti\'nde Soykırım Uyarısı

UNICEF iyi niyet elçisi Farrow : "Orta Afrika Cumhuriyeti aciz bir devlettir" "Ülkede soykırımın tohumları var"

14.11.2013 13:07

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) iyi niyet elçisi, aktris Mia Farrow, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki etnik çatışmalara dikkati çekerek ülkede soykırım yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Farrow, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde unutulmuş bir krizin yaşandığını, bu ülkede "terk edilmiş bir nüfusun bulunduğunu" söyledi.

Hükümetin başkent Bangui dışında herhangi bir yerde etkin olamadığını, tamamıyla faydasız olduğunu belirten Farrow, "Orta Afrika Cumhuriyeti aciz bir devlettir. Başka bir tanım bulamıyorum" dedi.

Ülkede Müslüman ve Hristiyan inanca sahip iki büyük silahlı grup olduğuna dikkati çeken Farrow, bu grupların saldırılarının ülkeyi böldüğünü söyledi. Farrow, "Ülkede soykırımın tohumları var" ifadesini kullandı.

Orta Afrka Cumhuriyeti için bir an önce yüksek düzeyli diplomatik girişim başlatılması gerektiğini belirten Farrow, BM'nin yardım kuruluşlarının da yer aldığı bir koruma kuvveti oluşturulması çağrısında bulundu.

Son günlerde Suriye ve Filipinler'de yaşanan olayların çok üzüntü verici olduğunu ifade eden Farrow, ancak Orta Avrupa Cumhuriyeti'ndeki çocukların da o ülkelerdeki çocuklar kadar değerli olduğunu kaydetti. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Soykırım Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement