Ortadoğu Barış Süreci - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ortadoğu Barış Süreci

22.07.2013 11:03

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın danışmanı Ebu Rudeyna: "Barış görüşmelerine giden yol hala tıkalı"

Filisitin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın danışmanı Nebil Ebu Rudeyna, Obama yönetiminin, tarafların müzakerelere başlama konusunda ilkece anlaştıklarını belirtmesine karşın İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmelerine giden yolun hala tıkalı olduğunu söyledi.

Nebil Ebu Rudeyna, yaptığı açıklamada, barış görüşmelerinin gerçek anlamda başlayabilmesi için İsrail'in 1967 öncesi sınırları esas alması ve Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerine son vermesi gerektiğini ifade etti. İsrail'in bu talepleri geçmişte kabul etmediğine dikkati çeken Rudeyna, "Barış görüşmelerine giden yol hala tıkalı" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, müzakere koşullarının belirlenmesine yönelik alt düzeydeki temasların devam etmesi için Washington'a bir heyet göndermeyi kabul ettiğini söyleyen Rudeyna, Washington'da yapılacak görüşmelerin, müzakereler önündeki engellerin kaldırılması amacını taşıdığını kaydetti. -

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ortadoğu Barış Süreci - Son Dakika


Advertisement