Ortak Sol Aday Kampüslerde Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ortak Sol Aday Kampüslerde Öğrencilerle Buluştu

Ortak Sol Aday Kampüslerde Öğrencilerle Buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özcan Kaya Güvenç Bilkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü ve ODTÜ'de öğrencilerle buluştu.

21.03.2014 10:12  Güncelleme: 10:21

Bilkentli öğrencilerle Berkin Elvan amfisinde buluşma

Bilkent Üniversitesi öğrencileri Bağımsız Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özcan Kaya Güvenç'i davet ettikleri amfinin adının Berkin Elvan'ın ölümünden sonra öğrenciler tarafından değiştirildiğini ve bu konuda imza toplandığını anlattılar.

Ardından konuşma yapan Kaya Güvenç, Berkin'in ölümüyle beraber yaşam hakkının risk altında olduğu bir dönemde yaşadığımıza değinerek Ortak Sol Aday'ın belediyecilik anlayışının, yaşam hakkı, barınma hakkı, beslenme hakkı gibi temel insan hakları çerçevesinde halkın temel gereksinimlerini karşılamaya yönelik hareket etmek olduğunu anlattı. Ankara'da 600.000 atıl konut olduğunu belirten Güvenç, bu 600.000 konutun kamuya açık hale getirilerek 600.000 kişinin barınma ihtiyacının karşılanabileceğini belirtti.

Ankara Üniversitesi, Cebeci Kampüsü buluşması

Bilkent'in ardından Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde öğrencilerle bir araya gelen Ortak Sol Aday Özcan Kaya Güvenç, "Biz gücümüzü emekçi halktan alacağız" diyerek Ankara Üniversitesi öğrencilerine bugüne kadar yapılan çalışmalardan bahsetti. Belediye olarak insanların temel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik bir koordinasyon görevi gören bir kurum olmanın yanında halkın hak mücadelesinde de önünü açacağını belirten Güvenç, ilk iş olarak halkın örgütlü kesimlerini ziyaretlerle yola koyulduğunu, sol bir belediyeciliğin ancak halkın örgütlenmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

"Ankara'yı teslim alacağız"

Saat 17.30'da ODTÜ öğrencileriyle buluşan Bağımsız Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özcan Kaya Güvenç, "Siyaset yok, hizmet var" sloganına dair konuştu. Belediyeciliğin siyasetten ayrı düşünülemeyeceğini söyleyen Güvenç, "Siyaset hayata müdahae etmektir. Belediyenin de esasen yaptığı elindeki imkanları belli tercihler yaparak kullanmaktır. Burada Belediye'nin hangi tarafı tercih ettiği önem arz eder. Örneğin 25 milyon lira, 5 tane kapı inşa etmek için veya 2000 kişilik bir yurt yapmak için kullanılabilir. Bu ikisi arasındai tercih siyasettir. Siyaset yapmamaksa aslında aykırı siyaset yapmamak olup egemen sınıflara hizmet etmek demektir" sözlerini kullandı. Melih Gökçek'in önceki gün Ankara'da helikopterle dolaştırdığı "Ankara'yı Gezicilere teslim etmeyeceğiz" pankartına değinen Güvenç, "Biz Geziciler olarak Ankara'yı teslim almaya geliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ortak Sol Aday Kampüslerde Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement