Özal'ın Beyninin Bozulmamasının Sırrı - Son Dakika
Güncel

Özal'ın Beyninin Bozulmamasının Sırrı

Özal\'ın Beyninin Bozulmamasının Sırrı

Özal'ı son gören adli tıp uzmanı, "Suç ve Delil" programında Özal'ın naaşıyla ilgili ilginç bilgiler paylaştı.

08.10.2012 19:32  Güncelleme: 08:54

CNN TÜRK'te Adli Bilimler uzmanı Prof. Sevil Atasoy'un hazırlayıp sunduğu "Suç ve Delil" programında geçtiğimiz günlerde mezarı açılan Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ele alındı.

Programa Özal'ı son gören ve kısmi tahnit sayılabilecek işlemi uygulayan ekibin içinde yer alan Şifa Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Mustafa Sarsılmaz, öğrencilerine kendi bedenini bağışlayan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Yakup Tuna ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Osman Celbiş katıldı.

"ÖZAL'IN BEYNİNE TAHNİT YAPILMADI"

Programın en çarpıcı bölümlerinden biri de Turgut Özal'ın beyninin neden sağlam kaldığı konusuydu. Prof. Mustafa Sarsılmaz, kısmi tahnit (ölünün bozulmaması için ilaçlama) denilebilecek işlem sırasında Özal'ın beynine bu işlemin yapılmadığını açıkladı.

Prof. Sevil Atasoy ise bir biyokimya uzmanı olduğunu belirterek yüzde 80 oranında yağ içeren miyelin tabakasının, beynin sabunlaşmasını sağladığını böylelikle çürümeden koruduğunu açıkladı.

"ÖZAL'DAN ALINAN ÖRNEKLER SAKLANSIN"

Prof. Osman Celbiş de çok önemli bir ayrıntıyı paylaştı. Turgut Özal'dan alınan örneklerin, bir şey bulunsun ya da bulunmasın, saklanması gerektiğini söyleyen Celbiş, ileride tıptaki gelişmeler ışığında bu örneklerin yeniden çalışılmasının mümkün olacağını belirten adli tıp hocası numunelerin saklanmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özal'ın Beyninin Bozulmamasının Sırrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement