Evcil Hayvan Pazarı'nda Denetleme - Son Dakika
Güncel

Evcil Hayvan Pazarı'nda Denetleme

Eminönü Çiçek Pazarı’nda faaliyet gösteren Evcil Hayvan Pazarı denetimden geçirildi.

11.01.2015 11:08

Eminönü Çiçek Pazarı'nda faaliyet gösteren Evcil Hayvan Pazarı denetimden geçirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ekipleri, Eminönü Çiçek Pazarı'nda faaliyet gösteren Evcil Hayvan Pazarı'nda denetleme yaptı. Ekipler, hayvanların kaçak yollarla avlanılıp usulsüzce satılıp satılmadığını tek tek kontrol ederek belgeleri inceleme altına aldı.

Denetimlere ilişkin bilgiler veren İstanbul Şube Müdürü Nevzat Alğan, "Kış mevsimi av mevsiminin olduğu bir dönemdir. Ne yazık ki usulsüz avlanmalar sonucu bunların el altından piyasaya sürmek için bazı arkadaşları ne yazık ki esnaflarımızı kullanarak bunlar satışlara çıkıyor. Bu satışlara çıkan esnaflarımızı da buradan uyarmak istiyoruz. Bu işlere girmeyin diyoruz" dedi.

Yapılan denetimlerden memnun olduklarını ifade eden iş yeri sahibi İmran Özcan ise "Yapılan denetimleri çok doğru buluyorum. Çünkü biz bu işi meslek olarak kabul etmişiz. Evet rahatsız edici şeyler var ama buradaki esnafımızdan kaynaklanmıyor. Kontrolsüz insanlardan bizde etkileniyoruz. Kaçak ürün Türkiye için zarar. Bizim için de zarar ve daha pahalı. İthal edilmesi vergilendirilmesi bizim için daha ucuz maliyetle ülkemize geliyor ve bunları değerlendiriyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Evcil Hayvan Pazarı'nda Denetleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement