Mahalleliden 'Hırsız' Nöbeti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mahalleliden 'Hırsız' Nöbeti

Mahalleliden \'Hırsız\' Nöbeti
20.12.2014 10:29  Güncelleme: 10:56

Yenişehir'de zaman zaman meydana gelen elektrik kesintisini fırsat bilerek, vatandaşların ev, iş yeri ve araçlarına dadanan hırsızlar, mahalleliyi harekete geçirdi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde zaman zaman meydana gelen elektrik kesintisini fırsat bilerek, vatandaşların ev, iş yeri ve araçlarına dadanan hırsızlar, mahalleliyi harekete geçirdi.

Mahalleli, sokaklarda ellerinde sopalarla devriye gezerek, hırsızlara karşı dönüşümlü nöbet tutmaya başladı. Mustafa Eriştekin adlı vatandaş, mahallede son bir hafta içerisinde 4-5 hırsızlık olayının yaşandığını belirterek, yeni bir hırsızlık olayının yaşanmaması için tedbir aldıklarını ifade etti.

Yenişehir İlçesi ile aynı adı taşıyan mahallede yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle mahalle sakinleri dönüşümlü nöbet tutmaya başladı. Özellikle elektrik kesintisinin uygulandığı saatlerde nöbet tutan vatandaşlar, ellerinde sopalarıyla ikişerli ve üçerli gruplar şeklinde devriye geziyor. Sabah saatlerine kadar nöbet tutan vatandaşlar, rahat uyuyabilmek için hırsızlık olaylarını önleyici tedbirler alınmasını istiyor.

Devriye gezen mahalle sakinlerinden Mustafa Eriştekin, elektriklerin kesildiği saatlerde mahallelerine hırsızların dadandığını belirterek, "Bu yüzden mahalle halkı olarak dönüşümlü nöbet tutuyoruz. Rahat bir uyku uyuyamıyoruz. Hırsızlar sürekli mahallede. Elektrik kesildiği gibi soyguna başlıyorlar. Bir hafta içerisinde 4-5 iş yeri ve ev soyuldu. Planlı kesintinin gündüz saatlerinde yapılmasını istiyoruz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mahalleliden 'Hırsız' Nöbeti - Son Dakika


Advertisement