Edirne'de yerel radyoda programcılık yapan Dj Metin Barmanbay ile iki arkadaşı, tarihi Meriç Nehri üzerindeki dönemin padişahlarının güneşin doğuşunu izlediği seyir kulesinde kahvaltı keyfi yaptı. Kule içerisine portatif masa ve sandalyeyle sofra kurarak kahvaltı yapanları görenler şaşkın gözlerle izledi.
Edirne'deki yerel bir radyoda program yapan Dj Metin Barmanbay, İstanbul'dan gelen radyocu arkadaşları Yunus Öztürk ve Mustafa Asil Yıldırım için süpriz bir kahvaltı hazırladı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahların güneşin doğuşunu izlediği tarihi Meriç Köprüsü üzerindeki mermer sütunlardan yapılmış seyir kulesine portatif masa kuran Barmanbay ve arkadaşları, nehrin müthiş manzarasına karşı kahvaltı yaptı. Meriç Köprüsü'nden geçenlerin şaşkınlıkla baktığı kahvaltıyı ziyaretine gelen arkadaşları için hazırladığını ifade eden Metin Barmanbay, 'Ben Edirne'de yerel radyoda 'Rahatsız Show' adıyla program yapıyorum. Fırsat buldukça ve çok değer verdiğim arkadaşlarım geldiğinde burada kahvaltı yapıyorum. Birçok insanın cesaret edemediği bir şey aslında ancak radyo programcılığı ismimde 'rahatsız' buradaki kahvaltı da rahatsızlığımın bir ispatı gibi. Bilindiği gibi bu kule padişahların güneşin doğuşunu ve batışını izlediği yer. Bizde hafif parçalı bulutlu olsa da bu güzel atmosferde İstanbul'dan gelen değerli arkadaşlarımla birlikte güzel bir sofra kurmuş olduk. Köprüden geçerken bizi görenler şaşkınla bakıyor. Herhalde bizim için 'bunlar manyak' yorumu yapıyorlardırö dedi.
Edirne kent merkezini Karaağaç Mahallesi'ne bağlayan tarihi Meriç Köprü'nden geçenler ise kule içerisinde kahvaltı yapanların olduğunu görerek şaşkın gözlerle izledi. Bazıları sofra kurulmuş olmasına aldırmadan kule önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
MERİÇ KÖPRÜSÜ
Edirne Karaağaç yolu üzerinde Meriç ve Arda nehirlerinin birleştikleri yerde Meriç Nehri'nin üzerinde bulunur. Bu köprünün olduğu yerdeki selden yıkılan eski köprünün yerine Sultan II.Mahmut Edirne'ye geldiğinde yeni bir köprü yapılmasını istemiştir. Ancak maddi sıkıntıdan ötürü köprünün yapımına hemen başlanamaz ve bu köprü Abdülmecid döneminde yapılabilmiştir. Köprünün yapımına 1842 yılında başlanmış, 1847'de de tamamlanmıştır. 263 metre uzunluğundaki köprü mimarının kim olduğu bilinmemektedir.
Son Dakika › Güncel › Padişahın Seyir Kulesinde Kahvaltı Keyfi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?