Pakdil'den Açıklama - Son Dakika
Güncel

Pakdil'den Açıklama

Pakdil\'den Açıklama

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, sürekli özlük haklarıyla gündeme gelen milletvekillerine haksızlık yapıldığını belirterek, "Temel yaklaşımımız millet iradesine saygınlığın ortaya"...

22.07.2012 14:59

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, sürekli özlük haklarıyla gündeme gelen milletvekillerine haksızlık yapıldığını belirterek, "Temel yaklaşımımız millet iradesine saygınlığın ortaya konması olacaktır" dedi.

Pakdil, Parlamenterler Birliği'nin 2 bin 300 üyesi bulunduğunu belirterek, bu insanların Türkiye'nin kaderinin şekillenmesinde görev alan kişiler olduğunu ifade etti. Parlamenterler Birliği olarak görev yapan milletvekillerinin siyasal ve sosyal itibarının hak ettikleri noktaya gelene kadar çalışacaklarını dile getiren Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, şöyle konuştu:

"Milletvekilleri şu veya bu sebeple kasıtlı veya kasıtsız olarak özlük haklarıyla gündeme gelen insanlar olmamalıdır. Milletvekilleri halk tarafından seçilmiş, yasama organında görev yapmış, anayasa değişikliklerine imza atmış Türkiye'nin kaderinde rol oynamış, nihayetinde hükümetlerde görev almış, bakanlık, başbakanlık yapmış bütün insanların teşekkül ettiği bir gruptur. Türk Parlamenterler Birliğinin böyle bir özelliği vardır. Ama bizim temel yaklaşımımız milletvekillerimize olan duygularımızı, düşüncelerimizi, onların toplum indindeki karşılıklarının en güzel şekilde yer almasını temin etmektir. Temel yaklaşımımız millet iradesine saygınlığın ortaya konmasıdır."

Millet iradesiyle seçilen milletvekillerine büyük haksızlıklar yapıldığını ve hak edilmeyen sıfatlarla anıldığına vurgulayan Pakdil, bunlara fırsat vermeyeceklerini işaret etti. Milletvekillerinin itibarını, sosyal statülerini Millet iradesinde seçilmiş olan insanlara hakikaten bu anlamda çok büyük haksızlıklar yapılıyor. Hak etmedikleri sıfatlarla anılmalarına vesile veriliyor. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Milletvekillerimizin itibarını korumak amacıyla çalışmalar yürüteceklerini vurgulayan Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çünkü nihayetinde bu insanlar milletin içerisinden çıkmıştır. Milletin oyuyla seçilmişlerdir. Belki defeatle seçilenler vardır. Çok uzun yıllar parlamenterlik hayatı olan insanlar vardır. Bunlardan bir kısmı kamuda çok üst düzey görevlerde bulunarak gelmişlerdir. Bir kısmı emekli sınıfını temsil etmiştir. Yine bir kısmı daha önceden belediye başkanlığı, il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliği gibi görevlerde bulunmuşlardır. Özel sektörde çok ciddi görevlerde bulunan insanlarımız vardır. Bu itibardan kastım bu insanlarımızı yüreklendirerek parlamentomuzun milletin değerlerini tamamen temsil eden millet iradesine hizmet eden insanların aşka şevke heyecana getirilmesidir. Herkesin bu yönde bir arzusu olabilir. O arzusu için milletin önüne çıkabilir. A veya b partisinden seçilebilir. Buna milletimiz karar verecektir. Özetle mücadelemiz bu itibarının gerçek anlamda sağlanması için olacaktır." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pakdil'den Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement