"Pakistan Milli Günü" Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

"Pakistan Milli Günü" Resepsiyonu

"Pakistan Milli Günü" Resepsiyonu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türk halkı bütün gönlüyle 'Cive Pakistan' veya 'Zindabad Pakistan' diyor."

25.03.2013 22:44

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türk halkı bütün gönlüyle 'Cive Pakistan' veya 'Zindabad Pakistan' diyor. Değerli dostlar, pek çok kereler duymuşumdur, kendim de şahit oldum, Türk ve Pakistan halkları kadar birbirini karşılıksız seven iki halktan bahsetmek mümkün değil" dedi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Harun Şevket, ülkesinin milli günü dolayısıyla Swiss Otel'de resepsiyon verdi. Resepsiyona Başbakan Yardımcısı Arınç, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Pakistan'ın güvenlik, huzur ve istikrar içinde, kalkınmış, güçlenmiş bir ülke olarak dünya camiasında yer alacağını ümit ettiklerini belirterek, "Türk halkı bütün gönlüyle

'Cive Pakistan' veya 'Zindabad Pakistan' diyor. Değerli dostlar, pek çok kereler duymuşumdur, kendim de şahit oldum, Türk ve Pakistan halkları kadar birbirini karşılıksız seven iki halktan bahsetmek mümkün değil. Elbette vardır ama geçmişten bu yana mesafelerimiz arasında uzun yolculuklar olsa da Pakistan ve Türkiye arasında daima sevgi ve dostluk köprüsü olmuştur" diye konuştu.

Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesi sırasında Pakistan halkından çok destek aldığını hatırlatan Arınç, şunları ifade etti:

"Biz de bugün Pakistan'ın her zaman yanında, bir kardeşi, bir dostu olarak onun kötü günlerinde beraber olmayı, iyi günlerinde de birlikte sevinmeyi kendimize dost edindik, düstur edindik, bu ilkeden de sapmadık. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel felaketleri ve daha öncesinde vuku bulan felaketlerin içerisinde Türk halkı büyük bir dayanışma sergiledi. Bugün de siyasi istikrar güvenlik ve terörle mücadele konusunda Pakistan'a yardım ediyoruz, Pakistan'a destek oluyoruz. Üç ülkenin devlet başkanlarının, cumhurbaşkanlarının sürdürdüğü liderler zirvesi de yapılıyor ve olumlu sonuçlar geliyor. Geçen aralık ayında yapılan zirve toplantısından sonra bu yıl içerisinde de yeni bir gelişme olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz."

-"Türkiye her zaman demokratik Pakistan'ın yanında olacak"-

Pakistan'ın güçlü nüfusuyla, bölgedeki çok önemli stratejik konumuyla her zaman Türkiye'nin dikkatini çektiğini vurgulayan Arınç, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1 milyar dolar seviyesinde olduğunu, bunu daha da artıracaklarını ifade etti. Ticaret hacminde de Pakistan'ın şu anda karlı durumda olduğuna dikkati çeken Arınç, şunları kaydetti:

"Olsun, biz onlardan daha çok alalım ama biz de onlara başta müteahhitlik hizmetleri olmak üzere yatırım, sanayicilerimizin atakları ve düşünceleri konusunda her zaman destek olalım. Önümüzdeki günler Pakistan'ın seçim günleridir. Bu seçimlerden de Pakistan demokrasisinin daha bir güçlenerek çıkacağını hepimiz ümit ediyoruz. Pakistan'a seçim sürecinde başarılar diliyoruz. Türkiye her zaman demokratik Pakistan'ın yanında olacak ve Pakistan'a desteğini hiçbir zaman ihmal etmeyecektir. Pakistan'ı tebrik ediyoruz ve İnşallah dünya durdukça Pakistan'ın her zaman güçlü olmasını, Türk ve Pakistan halkları arasındaki güçlü dayanışmanın her zaman var olmasını diliyoruz."

-"İlişkileri ışık hızıyla güçlendirmek istiyoruz"-

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Şevket de Pakistan'ı parlak bir geleceğin beklediğini belirterek, iki ülke ilişkilerinin çok özel ve benzersiz olduğunu dile getirdi.

"Biz iki ülkeyiz ama bir tek devletiz" diyen Şevket, Türkiye ile ekonomik, ticari, kültürel ilişkileri ışık hızıyla güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Arınç ve Büyükelçi Şevket, Pakistan bayrağının renklerinden yapılmış pastayı keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Arınç, daha sonra Pakistan Milli Günü çerçevesinde açılan resim sergisini gezerek, resimler hakkında bilgi aldı. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Pakistan Milli Günü' Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement