Paralel Yapı"Nın Telefon Dinleme İddiası - Son Dakika
Güncel

Paralel Yapı"Nın Telefon Dinleme İddiası

Paralel Yapı"Nın Telefon Dinleme İddiası

MAZLUMDER Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sarıgül, "paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

26.02.2014 16:36

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sarıgül, "paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Malatya Adliyesi önünde toplanan dernek üyeleri adına basın açıklaması yapan Sarıgül, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar ile birçok şube başkanının aralarında bulunduğu, toplumun değişik kesimlerine mensup iş adamı, siyasetçi, gazeteci ve yazar ile sivil toplum kuruluşlarının telefonlarının hayali bir terör örgütü soruşturması kapsamında dinlenerek iletişimlerinin kayda alındığının iddia edildiğini söyledi.

Basında yer alan haberlerdeki iddiaların araştırılması gerektiğini ifade eden Sarıgül, "Böyle bir soruşturma kapsamında iddia olunan dinlemelerin yapılıp yapılmadığı, yapılmışsa kanunun dinleme için aradığı şartların gerçekleşip gerçekleşmediğinin ve kayıt altına alınan verilerin soruşturma dışında başka amaçlarla kullanılıp kullanılmadığının tespiti, özel hayatın gizliliği ile kişi hürriyeti ve güvenliği açısından önemli bir hal almıştır" diye konuştu.

Makul şüphe olmadan kişilerin adli soruşturmaya konu edilmesinin özel hayatın gizliliğini ihlal anlamına geleceğine işaret eden Sarıgül, söz konusu hak ihlallerini yapanlar ve bunlara göz yumanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını beklediklerini söyledi.

Sarıgül, açıklamanın ardından, "paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Hüseyin Sarıgül'e, MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paralel Yapı'Nın Telefon Dinleme İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement