Paris'te Barış Duvarı Önünde Hocalı Katliamı Anıldı - Son Dakika
Güncel

Paris'te Barış Duvarı Önünde Hocalı Katliamı Anıldı

Paris\'te Barış Duvarı Önünde Hocalı Katliamı Anıldı

Engin AKGÜRBÜZ/PARİS, (DHA- HOCALI katliamı 20'nci yılında, Paris'in Eyfel kulesi uzantısı olan Champ de Mars Parkı'nda bulunan 'Barış Duvarı' önünde yapılan seremoni ile anıldı.)

01.03.2012 12:58

Paris'te BARIŞ DUVARI ÖNÜNDE HOCALI KATLİAMI ANILDI

Engin AKGÜRBÜZ/PARİS, (DHA- HOCALI katliamı 20'nci yılında, Paris'in Eyfel kulesi uzantısı olan Champ de Mars Parkı'nda bulunan 'Barış Duvarı' önünde yapılan seremoni ile anıldı.

Azerbaycan Büyükelçisi Elçin Amirbayov'u seremonide Fransız senatörler Nathalie Goulet ve Sylvie Goy-Chavent ile l'Aigle şehri Belediye Başkanı Thierry Pinot de yalnız bırakmadı. Fransız gazilerinin Fransız bayrakları ile anma törenlerine katılmaları da seremoniyi seyredenlere hüzünlü anlar yaşattı. Bazılarının göz yaşlarını tutamadıkları tören, Barış Duvarı'nın önüne çelenk konması ile başladı. Daha sonra katliamda hayatlarını kaybeden insanlar için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı, Azerbaycan ve Fransa milli marşları çalındı. L'Aigle belediye başkanınından sonra, parlamenterler adına Nathalie Goulet bir konuşma yaptı.

Azerbaycan Büyükelçisi Elçin Amirbayov, Hocalı'da 20 yıl önceki katliamı anlattı ve Hocalı'da yaşananları 'Soykırım' olarak kabul eden Meksika ve Pakistan parlamentolarına teşekkür etti. İstanbul'da yaptıkları anma gösterisi için Türk halkına teşekkür eden Büyükelçi Amirbayov, böyle günlerde Türk ve Azeri halklarının beraber olmalarının kendileri için önemli olduğunu belirtti. Seremoniden sonra Fransız Ulusal meclisi salonlarından birinde yapılan sempozyuma katılan parlamenterler ve belediye başkanları, burada bir konuşma yapan Türkiye ve Kafkasya uzmanı Alexandre Adler'in konu ile ilgili analizini dinledi. - Paris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris'te Barış Duvarı Önünde Hocalı Katliamı Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement