Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, kentte sığınmacıların karşılanması için Birleşmiş Milletler (BM) standartlarına uygun bir kamp kurulacağını bildirdi.
Paris Belediyesi'nde basın toplantısı düzenleyen Hidalgo, kentte bir ay içinde BM standartlarında bir sığınmacı kampının açılacağını duyurdu.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden "RefugeesWelcome" (Hoşgeldiniz sığınmacılar) etiketiyle bir kampanya başlattıklarını belirten Hidalgo, kentin kuzeyinde inşa edilecek kamptaki barınakların hızla kurulup başka bir yere taşınabileceğini ifade etti.
Hidalgo, Paris Belediyesi olarak sığınmacılara kayıtsız kalmayacaklarını belirterek, "Akdeniz sığınmacılara mezar olurken sorumluluktan kaçmayacağız. Sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamak için derneklerimizle, polisimizle iş birliği yapacağız." diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Paris'te Sığınmacı Kampı Kurulacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.