Parmak Arası Terlikli Eylemciler 'Misket' Oynadı - Son Dakika
Güncel

Parmak Arası Terlikli Eylemciler 'Misket' Oynadı

Parmak Arası Terlikli Eylemciler \'Misket\' Oynadı

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda Gezi Parkı protestosuna destek veren eylemler devam ediyor.

11.06.2013 10:48

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda Gezi Parkı protestosuna destek veren eylemler devam ediyor. Yaklaşık 50 çadırın kurulduğu bölgeye 'Çapulcu Kent' adını veren eylemciler, her gün farklı bir pankartla Antalyalıların karşısına çıkıyor.

Beyaz çarşafların üzerine yağlı boya resimlerle direniş simgelerini çizen, meydana direniş ağacı diken eylemciler, kimi zaman dinleniyor kimi zaman Ankara havası şarkılara misket oynayarak eşlik ediyor. Meydanı spor sahasına da çeviren eylemciler, turistlerle şakalaşıyor.

'Direniş Sanat Atölyesi' ile eylemler süresince gündeme oturan fotoğraflara hayat veren gençler, Gezi Parkı eyleminin simgesi haline gelen ve polisin biber gazı sıktığı ünlü kırmızılı kadın fotoğrafını pankarta resmetti. TOMA'dan üzerine su sıkılan bir başka kadının fotoğrafını pankarta işleyen eylemciler, Cumhuriyet Meydanı'na gelen turistlerin dikkatini çekiyor.

Atölye ayrıca, meydanın ortasına üzerinde 'Dün Çınar Ağacıydım, Bugün Çapul Ağacıyım. Sanatımdan Uzak Dur' yazılarının yer aldığı çınar ağacı heykeli yerleştirdi. Çınar heykeline ilgi gösteren ve önünde bol bol fotoğraf çektiren Antalyalılar, çektikleri bu fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyor.

PARMAK ARASI TERLİK, DENİZ ŞORTU İLE MİSKET

Cumhuriyet Meydanı'nda pankart ve heykellerin dışında da birbirinden ilginç görüntüler oluşuyor. Antalya sıcağında parmak arası terlik ve deniz şortu ile direnişe destek veren gençler eyleme katılıyor. Çapulcu Kent civarındaki çadırların önünü mesken tutan gençler, bir yandan top oynuyor, bir yandan da Ankara havası şarkılarına misket oynayarak eşlik ediyor.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nden yeni mezun gençler, dün mezuniyet kıyafetleri ve kepleriyle alana geldi. Gezi Parkı eylemlerinin simgesi pankartların önünde objektife poz veren öğrenciler, hep birlikte zafer işareti yaptı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Parmak Arası Terlikli Eylemciler 'Misket' Oynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement