Patlıcan Kolileri Arasında 113 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Patlıcan Kolileri Arasında 113 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

Patlıcan Kolileri Arasında 113 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

Kapıkule Gümrük Sahası'ndan yurtdışına çıkış yapmak üzere olan patlıcan yüklü bir tırda, değeri 6 milyon 785 bin 640 TL olan uyuşturucu madde ele geçirildi.

18.10.2012 13:47  Güncelleme: 13:54

Kapıkule Gümrük Sahası'ndan yurtdışına çıkış yapmak üzere olan patlıcan yüklü bir TIR'da, değeri 6 milyon 785 bin 640 TL olan 113 kilo 94 gram ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirildi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'den çıkış yapmak üzere 24 Eylül tarihinde Kapıkule Gümrük Sahası'na gelen ve Türk uyruklu vatandaş idaresindeki TIR aracında arama yaptı. Narkotik Dedektör Köpeği Bony'nin de katıldığı aramalarda TIR'ın dorsesinde patlıcan kolileri arasında gizlenmiş 217 pakete rastlandı. Narkotik Dedektör Köpeği Bony'nin paketlere aşırı tepki vermesi üzerine ekipler tarafından yapılan aramada piyasa değeri 6 milyon 785 bin 640 TL olan 113 kilo 94 gram ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirildi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın dün konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gümrük sahasında alınan tedbirlerle ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendiren Yalçın, 24 Eylül'de Kapıkule'de ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Soruşturmanın gizliliği gereği meydana gelen olayı bugün açıklamak zorunda olduklarını ifade eden Yalçın, konuyla ilgisi olduğu tespit edilen 4 kişinin olay günü Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiğini daha sonra da tutuklanarak cezaevine gönderildiğini belirtti.

"ARKADAŞLAR NOKTA ATIŞ YAPMIŞ"

Kaçakçıların oldukça profesyonel bir sistem seçtiğini kaydeden Yalçın, "Sonuçta bir ihracat. Yaş sebze meyve ihracatı odluğu için doğru dürüst muayene edilmez. Açmaya kalksak vatandaş bize hep kızar. Buna 'aç' kararı vermek o kadar kolay değil. Arkadaşlar doğru atış yapmış" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Patlıcan Kolileri Arasında 113 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement