Pedesa Festivali'nde Kahkaha Tufanı - Son Dakika
Güncel

Pedesa Festivali'nde Kahkaha Tufanı

Pedesa Festivali\'nde Kahkaha Tufanı

Bodrum'da düzenlenen 4.Uluslararası Pedasa Tarih, Kültür ve Sanat Festivali'nde Kanlı Nigar oyunu seyircileri coşturdu.

29.04.2012 13:52  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi Konacık Beldesi'nde, en eski kültürel değerlerden bir olan kayıp uygarlık Lelegler ve yaşadıkları bölge olarak bilinen Pedasa'nın tanıtılması amacıyla düzenlenen 4. Uluslararası Pedasa Tarih, Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci gününde Kanlı Nigar Tiyatro oyunu sahnelendi. İstanbul Adım Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyun izleyenlere kahkaha dolu bir gece yaşattı.

Konacık Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Pedasa, Tarih, Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci gününde Adım Tiyatrosu Oyuncuları tarafından Kanlı Nigar adlı tiyatro oyunu dün (Cumartesi) sahnelendi. Oyunun başında Türk sinemasının ve tiyatrosunun ustaları anıldı. 100'üncü kez Konacık halkı için sahnelenen oyunda, Perihan Savaş, Soner Arıca, Sümer Tilmaç, Ercüment Balakoğlu, Müfit Kayacan, Umut Oğuz, Hilmi Erdem, Ebru Karaman, Ender Gülçiçek, Esin Gündoğdu rol aldı. Sadri Şendil'in yazdığı, Müfit Kayacan'ın yönettiği oyun Kanlı Nigar'ın (Perihan Savaş) hayatını karartan erkeklerden intikam almasını komik bir dille anlatırken, izleyenleri kahkahaya boğdu.

Oyunda, Kanlı Nigar'ın, evi yanmıştır, kızları kiralık bir ev ararken mahallenin kahvecisi ona bir ev bulur. Nigar'ın eski müşterilerinden mahalli tipler eve gelmeye başlar. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, tanıştığı adamlara çeşitli tuzaklar kurar, onları zor durumlara sokarak eğlendiği oyunda, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Oyunun bitmesine rağmen, sanatçılar yaptıkları esprilerle izleyenleri güldürmeye devam etti. Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, tüm oyuncular adına Perihan Savaş'a çiçek verip teşekkür etti. Festival, bugün şenlik alanında düzenlenecek olan çeşitli yarışma ve etkinliklerin ardından sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pedesa Festivali'nde Kahkaha Tufanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement