Pegıda'yı Çeken Zdf Ekibine, Polis Hakaret Etmiş - Son Dakika
Güncel

Pegıda'yı Çeken Zdf Ekibine, Polis Hakaret Etmiş

Pegıda\'yı Çeken Zdf Ekibine, Polis Hakaret Etmiş

ZDF ekibi, geçen hafta Saksonya Eyaletinin başkenti Dresden'de PEGIDA'nın gösterisini takibe gitti.

23.08.2018 16:04

ZDF ekibi, geçen hafta Saksonya Eyaletinin başkenti Dresden'de PEGIDA'nın gösterisini takibe gitti. Ancak bir gösterici, ZDF ekibinin çekim yapmasına karşı koyarak, kamera ekibine hakaretlerde bulundu ve polisin müdahalesini sağladı. Polisler, kamera ekibini kontrol ederek, uzun süre görev yapmasını engelledi. Aynı zamanda kamu kanalı olan ZDF ekibinin polis tarafından uzun süre tutulması, Almanya'da basın özgürlüğüne müdahale olarak görüldü ve sert tepkilere neden oldu. Saksonya Eyaleti Başbakanı Michael Kretschmer (CDU), olayın aydınlatılacağı sözünü verdi. Ancak Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Video görüntülerine göre en doğru hareket edenler polisler" diyerek polisin tutumunu savundu.

GÖSTERİYE SİVİL KATILMIŞ

Fakat ZDF kanalının çekim yapmasına karşı koyan ve hakaret eden kişinin de Saksonya Eyaleti Asayiş Şubesi'nde görevli polis memuru olduğu ortaya çıktı. Saksonya İçişleri Bakanlığı olayı doğruladı, ancak polis memurunun o gün görevde olmadığını, sivil olarak gösteride bulunduğunu belirtti. Eyalet İçişleri Bakanı Roland Wöller, "Elbette ülkemizde tüm vatandaşlar ifade özgürlüğüne sahip. Ama benim görev alanımda çalışan herkesten özel olarak bir yerde bulunsa ve görüş belirtse bile, doğru hareket etmesini beklerim" dedi. PEGIDA'cı polis memurunun izinde olduğu, izin dönüşü gerekli işlemlerin gözden geçirileceği kaydedildi.

ENDİŞE VERİCİ

Almanya Adalet Bakanı Katarina Barley ise, "Saksonya'daki olaylar gerçekten endişe verici ve acilen tüm yanlarıyla eyalet yetkilileri tarafından aydınlatılmak zorunda. Basın özgürlüğü, toplumumuz ve anayasamızın en yüksek değeridir" dedi. ZDF yayın yönetmeni Peter Frey polisin tavrını 'basın özgürlüğüne müdahale' olarak nitelerken, Dresden Emniyet sözcüsü Thomas Geithner de "Biz doğru yaptık diyemeyeceğim. Belki beş dakika daha hızlı davranabilirdik" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Pegıda'yı Çeken Zdf Ekibine, Polis Hakaret Etmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement