Polis Dosyası Filmi - Son Dakika
Güncel

Polis Dosyası Filmi

Polis Dosyası Filmi

Polis Dosyası filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Polis Dosyası filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

11.07.2011 07:36

Cemil (Cüneyt Arkın) bir kanun adamıdır. Mutlu bir evliliğe ve çok sevdiği çocuklara sahiptir. Cemil’in kızı Songül (Binnaz Avcı) ile yardımcısı Faruk (Salih Kırmızı) arasında duygusal bir ilişki gelişir. Uyuşturucu tacirlerinin tuzağına düşmüş olan Tahir (Efgan Efekan), eroini üreten ama bu işten ayrılmak isteyen bir kimyagerdir. Fakat bu batağın içine saplanmış olan kızı Leyla’ya (Gülten Ceylan) yönelik şantajlar sonucu Tahir işine devam etmektedir.

Leyla, Nazan (Nazan Ayas) adındaki bar arkadaşıyla yaşamaktadır. Gangsterler, Tahir’e gözdağı vermek için kızını öldürürler. Bu cinayetin soruşturması, Komiser Cemil ve yardımcısı Faruk’a verilir. Tahir ve Cemil eski arkadaştır. Cemil öldürülen genç kızın Tahir’in kızı olduğunu öğrenince çok şaşırır. Soruşturmaya Leyla’nın birlikte kaldığı bar arkadaşı Nazan’ı aramakla başlarlar. Faruk barda müşteri gibi arkadaşlık kurduğu Nazan’ın ağzından Leyla’yı babasına baskı ve şantaj yapmak amacıyla öldürdükleri bilgisini alır. Cemil, hem başsağlığı dilemek, hem de cinayeti aydınlatması için tanıklık etmeye ikna amacıyla Tahir’le görüşmeye gider. Ama hiçbir şey öğrenemez.

Bu arada çete polisle konuştuğunu duydukları Nazan’ı kendilerini ele vermesin diye öldürür. Bunun üzerine Tahir suskunluğunu bozar ve Cemil’e tüm bildiklerini anlatır. Uyuşturucu örgütü, Songül’ü kaçırır. Genç kızı yem olarak kullanıp Cemil’i yalnız görüşmeye çağırırlar. Faruk gizlice Cemil’in arabasının bagajına saklanır. Haydutlar Cemil’e işkence yaparlar. Bagajdan çıkan Faruk Cemil’i kurtarır. Uyuşturucu teslimatının yapılacağı yere Cemil ve adamları pusu kurarlar. Operasyon başarı ile sonuçlanır, suçlular yakalanır, Cemil’in kızı Songül de kurtarılır. Faruk, Cemil’in de iznini alarak Songül’e evlenme teklif eder. Mutlu günler başlamıştır…

Yönetmen: Orhan Elmas

Senaryo: Erdoğan Tünaş

Oyuncular: Efgan Efekan, Salih Kırmızı, Nuri Alço, Binnaz Avcı, Cüneyt Arkın

Filmin Türü: Macera, Polisiye,

Orijinal Adı: Polis Dosyası

Yapımcı Firma: Erler Film

Yapım Yılı: 1989

Yapım Ülkesi: Türkiye

Filmin Süresi: 90 dk.

Son Dakika Güncel Polis Dosyası Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement