Polise Atacağı Bomba Elinde Patladı - Son Dakika
Güncel

Polise Atacağı Bomba Elinde Patladı

Polise Atacağı Bomba Elinde Patladı

Hakkari'de olaylarda bir çocuk elindeki bombayı zırhlı araca attığı sırada patlama sonucu yaralandı.

28.10.2012 12:50  Güncelleme: 12:52

Hakkari'de göstericilerle polis arasında olaylar çıkarken, bir çocuğun elindeki ses bombasını zırhlı araca attığı sırada patlaması sonucu yaralandığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı yolundaki Yeni Mahalle'de yolu kapatan göstericiler ile polis arasında olaylar çıktı. Polis gruba tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederken, toprak bir evin arkasında bulunan bir çocuğun elindeki ses bombasını zırhlı araca attığı sırada bombanın patlaması sonucu yüzünden yaralandığı iddia edildi. Olayla ilgili bir çocuğun ise gözaltına alındığı belirtildi.

Sabah saatlerinde mahalle yolunda yoğun güvenlik önlemleri alınarak, bölgeye olay yeri inceleme ekibi gönderildi. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

HAKKARİ BDP TEŞKİLATI AÇLIK GREVİNDE

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari il teşkilatı, Türkiye'deki çeşitli cezaevlerinde Öcalan'a özgürlük ve anadilde savunma hakkı için 46 gündür açlık grevinde olan tutuklu ve hükümlülere destek vermek, durumlarına dikkat çekmek için 10 günlük açlık grevi başlattı.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP Parti Meclisi Üyesi M. Sıddık Akış, Hasan Güzel ve Ulaş Koparan, BDP Hakkari il Başkanvekili Rahmi Kurt, BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, Hakkari Belediye Başkanvekili Bülent Armut, Çukurca İlçe Başkanı Servet Tunç, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın da destek verdiği açlık grevi BDP il binasında başlatıldı.

Açlık grevinde olan tüm yoldaşlarımızı saygıyla selamlıyoruz, kutsal eylemlerini sahipleniyoruz pankartının asıldığı grevde, bir konuşma yapan Geylani, Bugün 46 gündür arkadaşlarımız bedenlerini ölüme yatırmışlar. Talepleri kendi önderliklerinin özgürlüğü için canlarını feda etmeye hazırlar ve feda edeceklerini belirtiyorlar. Ayrıca kendi onurları, ana dillerini konuşmak ve onunla savunma yapma hakkını talep ediyorlar. Talepleri haklı ve Allah yolunda da doğru taleplerdir. Anadil hakkı verilseydi 30 yıldır devam eden savaşın da olmayacağını düşünüyorum. Belki kısa bir süre devam eder ve biterdi. Bütün zulümlerin ve zorbalıkların altında anadil yatıyor dedi

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polise Atacağı Bomba Elinde Patladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement