"Prof. Curtis Cooper, Sorumdan Tırstı" - Son Dakika
Güncel

"Prof. Curtis Cooper, Sorumdan Tırstı"

"Prof. Curtis Cooper, Sorumdan Tırstı"

Samsunlu matematikçi Aydın Cerit, ABD'li ünlü matematik profesörü Curtis Cooper'e soru gönderdiğini, kendisine "meşgulüm" cevabı verdiği belirterek, "Bence sayın Prof."

20.06.2013 11:37

Samsunlu matematikçi Aydın Cerit, ABD'li ünlü matematik profesörü Curtis Cooper'e soru gönderdiğini, kendisine "meşgulüm" cevabı verdiği belirterek, "Bence sayın Prof. Curtis Cooper sorumdan tırstı" dedi.

Mevcut hesap makinelerinin ve bilgisayar sistemlerinin yetersiz olduğunu söyleyen Aydın Cerit, "Sistemlerin yetersiz olduğunun idraki içinde yeni bir soru hazırladım. Halen adlandırmalarda en büyük olan 296 kenkenquagintilyonlu, 171 basamaklı tanımladım. Bu sayıya bağlı olarak üç kısımlı bir soru hazırladım ve iddiam şudur: Bu soruyum ne Türkiye'den ne de dünyadan hiç bir kişi ya da grup çözemez, çünkü teknolojileri yetmez. Bu yargıya da varmamın nedeni, ABD'li ünlü matematik profesörü Curtis Cooper'ın bana net cevap verememesidir. Ben kendisine sorumu hazırlayıp gönderdim. Bana 'çok meşgul' olduğunu belirtti. Bence sayın Prof. Curtis Cooper sorumdan tırstı. Çünkü Sayın Cooper bir dünya rekortmeni ve elinde saniyede 150 trilyon işlem yaptıran bir bilgisayar ağına sahip. Benim Cooper'e gönderdiğim sorudan bilgisi olması amacıyla sorumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da gönderdim. Ben bu soruyu çözümleriyle birlikte 4 saatte tamamladım. Bu soruyu hazırlamamamın nedeni, mühendislikte, tıpta ve birçok alanda kullanılacak yeni teknolojilere ulaşabileceğimizi bunun içinde uygun bir ekipmanın yeterli olduğunu belirtiyorum" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Prof. Curtis Cooper, Sorumdan Tırstı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement