Prof. Dr. Şen: Zemzem, Türkiye'de Daha Önemli - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Şen: Zemzem, Türkiye'de Daha Önemli

Prof. Dr. Şen: Zemzem, Türkiye\'de Daha Önemli

Su Vakfı Başkanı Prof.Dr.Zekai Şen, zemzem suyunun Arap Yarımadası'nda Türkiye'deki kadar önemli olmadığını söyledi.

23.03.2013 10:37  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da düzenlenen 3'üncü Uluslararası Bursa Su Kongresi'nde zemzem suyunu anlatan Zekai Şen, zemzem suyunun Arap Yarımadası'nda Türkiye'deki kadar önemli olmadığını söyledi.

Uluslararası Bursa Su Kongresi kapsamında bin 700 kişilik Osmangazi Salonu'nda, Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen'in konuşmacı olarak yer aldığı 'zemzem' konulu konferans düzenlendi. Uluslararası konferansta 60 kişinin dinlediği Prof. Dr. Zekai Şen, Kabe yakınında bulunan kuyudaki zemzem suyu hakkında merak edilenleri anlattı.

Zemzemin Arap Yarımadası için Türkiye'de olduğu kadar önemli olmadığını söyleyen Prof. Dr. Şen, zemzemin 4 bin yıllık bir tarihi bulunduğunu kaydetti. Dünyadaki hiçbir kaynağın zemzem kadar eski olmadığını belirten Prof. Dr. Şen, zemzemin en önemli kaynağını Türkiye ve Kızıldeniz'den gelen nemli havayla oluşan yağışlardan elde ettiğine dikkat çekti. Zemzem suyunun tükenip tükenmeyeceğinin kendisine sık sık sorulduğunu söyleyen Prof. Dr. Zekai Şen, "Tükenmemesi diye bir şey yok. Kızıldeniz ve Türkiye'den gelen nemli hava ve günlük hidrolojik çevrim devam ettiği sürece zemzem suyu olacak. Kızıldeniz'in bulunduğu vadilerde Türkiye Cumhuriyeti'nde olmayan kadar yer altı suları var. Çöllerin altında ama bunlar fosil sular" dedi.

'ZEMZEMİN TADI HİÇBİR KAYNAKTA YOK'

Bölgedeki yeraltı sularının zemzem suyunun bulunduğu Kabe yakınlarından mutlaka geçtiğini anlatan Prof. Dr. Şen, "Zemzem suyunun tadı çevredeki hiçbir kaynakta yok. Yanında bulunan Davudi kaynağının suyu çok tuzlu. Mesela bu suyla Kabe ve tuvaletler yıkanıyor. Bazen bizim Türkiye'deki din adamları çıkıp 'Zemzem suyu ile Kabe'yi yıkanıyor' diye söylüyorlar. Öyle bir şey yok. Bu bilgisizlikten. Oraya hiç gitmeyen kişiler uyduruyor. Zemzem çok ayrıcalıklı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Şen: Zemzem, Türkiye'de Daha Önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement