Protokol Gönül Elçileri Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika
Güncel

Protokol Gönül Elçileri Konusunda Bilgilendirildi

Protokol Gönül Elçileri Konusunda Bilgilendirildi

Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri" projesinin tanıtım toplantılarına devam ediyor.

12.01.2013 09:27

Valimiz Ahmet TURHAN eşi Nuran TURHAN, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri" projesinin tanıtım toplantılarına devam ediyor.

Sayın Nuran TURHAN'ın başkanlığındaki toplantıya, Belediye Başkanı İsmail OK'un eşi Nesrin OK, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Haluk ŞAHAR'ın eşi Pınar ŞAHAR, Cumhuriyet Başsavcısı Selami HATİPOĞLU'nun eşi Ayşe HATİPOĞLU, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı İbrahim GÖZÜKARA'nın eşi Mualla GÖZÜKARA, İdare Mahkemesi Başkanı Cavit ERDEM'in eşi Fulya Zekiye ERDEM, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN'ın eşi Türkan ALKAN, Vergi Mahkemesi Başkanı Recep TAŞ'ın eşi Leyla TAŞ, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih AKSOY'un eşi Fatma AKSOY, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih GÖLDAL'ın eşi Handan GÖLDAL, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa GÜNDOĞAN'ın eşi Hicaz GÜNDOĞAN ve proje görevlisi katıldı.

Sayın TURHAN, bu proje ile toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılmasının amaçlandığını söyledi.

Gönüllüğün insanlık tarihi kadar eski ama eskimeyen bir gerçek olduğunu belirten Hanımefendi TURHAN, 'Gönüllülük; içinde yaşadığımız coğrafya için hem gelenek, hem güncellik, hem de gelecektir. Gönüllülük, başkasını mutlu etmenin en büyük mutluluk olduğunu fark etmektir. Karşılık beklemeden sevmektir. Karşılık veremeyecek birine iyilik yapmanın hazzını ömür boyu kendine yaşatma demektir. Başkasını mutlu etmenin en büyük mutluluk olduğunu fark etmektir. Emek vermek, affetmek, sabretmek ve özlemektir.' dedi.

Toplum kalkınmasında gönül elçilerinin amaçlarını sıralayan Sayın TURHAN; Toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısını artırmak, gönüllülüğü yaygınlaştırmak, insan kaynağı ihtiyacının kuvvetlendirilmesi olduğuna işaret etti.

Sayın TURHAN, Gönül elçilerinin hizmet vereceği gruplar arasında; kadın, çocuk, engelli, yaşlı, madde bağımlıları, yoksullar, Gazi ve Şehit Ailelerinin öngörülen gruplar arasında olduğunu söyledi.

Bu projeye katkı vererek bir çocuğa yardım eli uzatarak geleceğe umutla bakılması adına bir adım atılacağını da sözlerine ekleyen Sayın TURHAN 'Tüm çocuklar için düşlediğimiz "Her Çocuk İçin Bir Aile" hedefine ulaşmada, sizlerin varlığını yanımızda hissetmek, bizlerin gücüne güç katacaktır. Bu toplantı çocuklarımızın özlemini duydukları ailelere kavuşmaları yolunda bir başlangıç olacaktır. Herkesin gönüllü olma hikâyesi farklıdır. Başkalarına yardım ederek, kendini iyi hissetmeye, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmaya başkalarına örnek olmaya, bize ihtiyaç duyan elini tutmaya, gönülden gönüle ulaşmak için işbirliğine, insana ve insanlığa hizmet etmek için karşılık beklemeden emek vermeye yediden yetmiş yediye herkesi davet ediyoruz. Sizi niteliklerinize ve yaşadığınız yere en uygun kuruma yönlendirelim. Bir yuvada, okulda, huzur evinde, hastanede, çocuk, genç, yaşlı engellilere destek olmanın iç huzurunu yaşatalım. Gelin bu gün sizde her gün gönülden gönüle büyüyen bu güzel ailenin bir parçası olun.' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fatma GÜNEŞ BAYRAM 'Gönül elçileri projesi 24 aylık bir proje olup, 5 alt projeden oluşmaktadır. Koruyucu aile, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli ve hizmetlere erişim, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenme alt projelerdir. " dedi.

Toplantının sonunda Hanımefendi TURHAN katılımcıların sorularını cevapladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Protokol Gönül Elçileri Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement