Prototip Araçlar Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Prototip Araçlar Görücüye Çıktı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çay Meslek Yüksekokulu (MYO) Prototip Motorlu Araçlar Kulübü tarafından düzenlenen Motorlu Araçlar Şenliği başladı.

10.05.2017 20:03

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çay Meslek Yüksekokulu (MYO) Prototip Motorlu Araçlar Kulübü tarafından düzenlenen Motorlu Araçlar Şenliği başladı.

Çay MYO Kampüsü'nde düzenlenen şenlik açılış programına Çay Kaymakamı Turan Erdoğan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Recep Er, Çay MYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Koçak, Afyonkarahisar KOSGEB İl Müdürü Mustafa Çanakçı, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kaygısız ve öğrenciler katıldı.

Dördüncüsü düzenlenen şenliğin açılışında konuşan AKÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Hüseyin Koçak, üniversitelerimizin otomotiv sektörüne tekniker ara eleman yetiştiren bölümlerini buluşturup birlikte çalışma imkanlarının araştırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Otomotiv bölümleri ile sektör arasında tanışıklık ve yakınlık sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Koçak, şunları kaydetti:

"Sektör temsilcileri ile yetiştirdiğimiz genç elamanları buluşturmak istiyoruz. Sektörde meydana gelen gelişmelerin tartışılması paylaşılması için bilimsel bir ortam oluşturmaktır. Bu amaçla 4 yıldır elimizden geleni yapıyoruz, buna da devam edeceğiz. Üç gün sürecek olan bu etkinlikte motorlu araçların başlangıçtan günümüze ilginç gelişim ve hikayelerinin anlatıldığı sunumlar olacak. Otomotiv sektörü ile ilgili seminerler yapacağız. Sektörün içinden gelen eğitimcilerin düzenlediği sertifika programlarına yer vereceğiz."

Konuşmaların ardından kampüste açılan stantlar gezildi. Öğrencilerin hurda araç parçaları ve motosiklet, pancar motoru ile yaptığı prototip araçlar büyük ilgi gördü.

Şenliğe TÜVTÜRK araç muayene istasyonu, Çay TSO, destek verirken, AFAD, Jandarma ise çalışmalarında kullandıkları ekipmanlarını sergiledi.

Şenlik 3 gün sürecek ve 12 Mayıs'ta sona erecek.

Prototip Araçlar Görücüye Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prototip Araçlar Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement