Türkiye'nin ilk nöropsikoloğu olan Prof. Dr. Öget Öktem, psikoloji bölümü öğrencilerine "Nöropsikolojik Değerlendirme" konusunda önemli bilgiler verdi ve tecrübelerini aktardı. Aile terapisi alanında çalışan Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu da ilişkiler üzerine konuştu. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise iyi bir psikolog olmanın ilk koşulunun iyi insan olmakla mümkün olacağını vurgulayarak psikolog adaylarına mutlaka kanıta dayalı terapi yapmalarını tavsiye etti.
Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından Eğitim ve Araştırma Kulübü ve Psikoloji Kulübü'nün desteğiyle düzenlenen 2. Psikoloji Günleri alanında önemli isimleri ağırlıyor. Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emirnebi Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde etkinlik düzenleme ekibi adına konuşma yapan Araştırma Görevlisi Yelda İbadi, etkinliğin düzenlenmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür etti.
Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sırrı Akbaba, insanın kendini tanımasının ilgi, yeti ve yeteneklerinin farkına varmasıyla mümkün olduğunu ve böylece hayatta başarılı olabileceğini söyledi. İyi ve başarılı psikologların işlerini severek yapabileceklerini belirten Akbaba, "Şu anda buraya gelmiş olan arkadaşlarımız da tahmin ediyorum ki aynı düşünce içerisindeler yani bu meslekte tam yetkin hale nasıl gelirim bunun peşindeler. O nedenle teker teker hepinizi kutluyorum" dedi.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "İyi psikolog olmanın ilk şartı iyi insan olmak"
Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "İyi Psikolog Olmak İçin" başlıklı konuşmasında psikoloji günlerinin mesleki tecrübe paylaşımı açısından çok önemli olduğunu ve verimli geçeceğini söyledi. Psikoloji öğrencilerine iyi psikolog olmak için tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Tarhan, iyi psikolog olmanın ilk şartının iyi insan olmakla mümkün olacağını söyledi.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "Eğitim, değer içerikli eğitimdir"
Dünyada pozitif psikolojinin son 20 yılda öneminin anlaşıldığını belirten Tarhan, Harward Üniversitesi'nin bu yıl pozitif psikolojiyi ders olarak koyduğunu ve bu dersin en çok tercih edilen ders olduğunu söyledi. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Kendini tanıma, stres yönetimi, öfke yönetimi, bağışlayıcılık, bütün bu özellikler pozitif psikolojide yer alıyor. Aslında değerler eğitimi deniyor ama eğitim, değer içerikli eğitimdir. Pozitif psikoloji de değer içerikli eğitimdir. İyi insan olmanın özellikleriyle ilgili. Bu nedenle iyi psikolog olmanın ilk şartını biz iyi insan olarak belirledik. Bir insan iyi insan olmayı başardıktan sonra iyi psikolog olabilir" diye konuştu.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "Kanıta dayalı terapi yapın"
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, genç psikologlara ve psikolog adaylarına mutlaka kanıta dayalı terapi yapmalarını tavsiye ederek "İnsana dokunuyorsak muhakkak ölçebilmemiz gerekiyor. Yaptığımız işi kanıta dayalı ölçebilmek çok önemli. " diye konuştu.
Prof. Dr. Öget Öktem: "Hastayla göz teması sağlayın ve güler yüzlü olun"
Türkiye'nin ilk nöropsikoloğu olan Prof. Dr. Öget Öktem, psikoloji bölümü öğrencilerine "Nöropsikolojik Değerlendirme" konusunda önemli bilgiler verdi. Geçmişten günümüze nöropsikolojik değerlendirme alanında yapılan çalışmalar ve kullanılan yöntemler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Öget Öktem, "Hastayla mutlaka göz kontağı sağlamak hastaya motivasyon sağlar. Güler yüzlü olunmalı. Hastanın performansını, kendi maksimumuna çıkarmak için hasta karşısında destekleyici bir tavır içinde olmak gerekir" tavsiyesinde bulundu.
Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu: "İlişkide sorunlar varsa mutlaka destek alınmalı"
Aile terapisi alanında çalışmalar yürüten Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu ise "İlişkilerde Bitirmek mi, Barışmak mı, Çözüm mü?" başlıklı sunumunda çiftler arasındaki ilişkiler, ilişkilerde yapılan doğru ve yanlışlarla ilgili önemli paylaşımlarda bulundu. İlişkilerde yaşanan sorunlar varsa mutlaka profesyonel destek alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu, bir sorun yaşandığında mutlaka o sorunun konuşulması gerektiğini söyledi. Fışıloğlu, "Nasıl barışacaksınız diye soruyorum. Konuşacağız diyor, küs olan insan nasıl konuşur? Önce barışman lazım. İşte biz bu sırayı atlıyoruz. Onun için barışacaksın, sonra iyi zamanda konuşacaksın ve sorunu çözeceksin. Bir şey var, ben barışıyorum, sonra da çözeceğiz. Bu formata oturtmak lazım" diye konuştu. Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu, "Konuşmakla ilgili yanlış bir beklentimiz var. İletişim sorunları çözer zannediyoruz. İletişim sorun çözmez, belki sorun çıkmasını engeller. Evli bir çift dört kelime konuşuyor. Pazar sabahı kalktılar eşlerden bir tanesi dedi ki 'Aşkım çıkalım'. Diğeri de dedi ki 'Aşkım oturalım' Şimdi bu mutlu bir yuva mı size göre? Pazar günü kabus. Ama iyi iletişim. Farklılığı çözmek başka bir şey, karar vermek başka bir şey. Çözümü üretirken karı tarafın duygularına yönelik çözüm üretmek lazım" diye konuştu.
ÜÜTV ve ÜÜRadyo'dan canlı yayınlanan programda Prof. Dr. Sirel Karakaş, "Duyguların Nörobiyolojisi ve Yöntembilim" başlıklı sunumuyla katılırken Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Meltem Narter de "Ne Zamandan Beri Hayal Ediyoruz? Mitler ve Duygular" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
İki gün sürecek 2. İletişim Günleri'nde Yaşayan Kütüphane ve Atölye Çalışmaları gerçekleştirildi.
Son Dakika › Güncel › Psikoloji Günleri, Öğrencileri Duayenlerle Buluşturdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?