Raftingle Gelen Ölümün Sorumlusu "İp" Çıktı - Son Dakika
Güncel

Raftingle Gelen Ölümün Sorumlusu "İp" Çıktı

Raftingle Gelen Ölümün Sorumlusu "İp" Çıktı

2012 yılı Temmuz ayında Antalya'nın Alanya ilçesinde rafting yaparken botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden Alman turist Kerstin Kramer'in olayı ile ilgili açılan ve 3 sanık hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan...

21.05.2013 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 yılı Temmuz ayında Antalya'nın Alanya ilçesinde rafting yaparken botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden Alman turist Kerstin Kramer'in olayı ile ilgili açılan ve 3 sanık hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 9'ar yıla kadar hapis cezası istenen davanın görülmesine 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Rafting firması çalışanları olayın asıl sorumlusunun, kurtarma ipinin olduğunu ileri sürerek, üretici firmayı suçladılar.

2.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma Hakim Galip Bütün başkanlığında görüldü. Duruşmada kazada hayatını kaybeden Alman Turist Krestin Kramer'in eşi Rene Kramer, olay günü annesi ile aynı botta bulunan kızı Kati Kühl ve olayı haber alır almaz Alanya'ya gelen diğer kızı Kerstin Kramer de avukatları Deniz Yıldırım ile birlikte hazır bulundular. Dava öncesi söz alan Avukat Deniz Yıldırım, davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesini talep ederek, görevsizlik kararı verilmesini talep etti. Talebin ardından duruşmaya geçildi.

Tek tek ifadelerine başvurulan Rene Kramer, Kristen Kramer ve Kati Kühl, Kerstin Kramer'in ölümünde kusurları bulunduklarını ileri sürdükleri firma sahibi ve 3 çalışanlarından şikayetçi olarak cezalandırılmalarını talep ettiler.

BİLGİLENDİRME YAPILMADI

Olay tarihinde annesi ile aynı botta bulunan kızı Kati Kühl, "Botta bizimle birlikte 9 kişi vardı. Yanımızda bulunan rehber karşı kıyıda bulunan bir görevliye ip attı. Atılan ip bağlandığı sırada bir anda boşa çıktı ve biz akıntıya kapıldık. Hepimiz botla birlikte devrildik. Kendi imkanlarımla kıyıya çıkmayı başardım. Etrafa baktığımda ise bir tek annemin olmadığını gördüm ve görevlilere bildirdim. Onlar da annemi aramaya başladılar. Bu olayların öncesinde ise bize kimse bilgilendirmede bulunmadı. Birer kask ve yelek verdiler. Onları da biz kendimiz giydik ve kontrol dahi edilmedi. Davacı ve şikayetçiyim" dedi.

TURİSTLERİN HER BİRİNE TEK TEK BİLGİLENDİRME YAPTIK

Firma sahibi Hasan K, ve çalışanlarının da katıldığı duruşmada söz alan firmanın rehberlerinden Sefa T,"Olay günü turistlerin her birine tek tek bilgilendirme çalışması yaptık. Daha sonra botları suya indirdik. İçerisinde bot görevlisi Mustafa T'nin bulunduğu bottan karşı kıyıda bekleyen Süleyman Z'ye güvenlik ipi atıldı. Ancak ip koptu seslerini duydum, sonra bot sürüklenmeye başladı ve devrildi. Turistlerin bir çoğunu kurtardık ve kıyıya çıkardık. Daha sonra ise Alman kadın turistin kayıp olduğunu öğrendim. Bu sırada saat 14: 00 - 14: 30 sularıydı, kendisini bulmak için uğraşırken, bir arkadaşımızda telefonların çekmemesi nedeniyle en yakın köye gidip, durumu firma sahibimiz Hasan K'ya bildirdi. Hasan K da durumu jandarmaya bildirmiş. Ancak Hasan K, jandarmadan önce geldi ve orada içlerinde hafif yaralı olan turistleri de alarak Alarahan Merkeze götürdü. Daha sonra olay yerine geldi ve arama çalışmalarında bizlere yardım etti. Jandarma ekipleri ise ancak akşam saat 21: 00 sıralarında olay yerine geldiler" diye konuştu.

İZİN BELGESİ İSTENDİĞİNDEN HABERİM YOK

Firma sahibi Hasan K ise olay gününü anlattı. 20 yıldır rafting işi yaptığını belirten Hasan K, Kramer'in avukatı Deniz Yıldırım'ın "Alara'da rafting yapmak için izniniz var mı?" sorusu üzerine, "Ben o bölgede 20 yıldır rafting turu düzenliyorum. 2011 yılında böyle bir izin olayı gündeme gelmiş ve resmi gazetede yayınlanmış, ancak bundan haberim olmadı" dedi.

İP KUSURLU

Firma çalışanlarından görgü tanığı Mustafa A da, ifadesinde ipin kusurlu olduğunu belirtti. Kramer'in yakınları ile firma sahibi Hasan S'nin de aralarında bulunduğu tanık ve sanıkların dinlenmesinin ardından, Mahkeme, olay günü yaralanan diğer turistlerin sağlık raporlarının yeniden incelenmesi, yaralanan turistlerin bir kez daha ifadelerine baş vurulması, katılan vekilin görev itirazının değerlendirilmesi yapılmak üzere 10 Eylül 2013 günü saat 11: 30'a ertelendi.

Mahkeme çıkışında avukatı Deniz Yıldırım'la birlikte açıklamada bulunan Kerstin Kramer'in eşi Rene Kramer, "Türk adaletine güveniyorum, inanıyorum ki adalet yerini bulacaktır" dedi.

Alara Çayı'nda 4 Temmuz 2012 tarihinde Alman turist Kerstin Kramer'in içinde rafting botu Kocadöllük mevkinde alabora olmuştu. Suya kapılan Alman turist kaybolmuş, cesedi 15 Temmuz 2012 tarihinde botun alabora olduğu yerden 4 kilometre uzakta, ağaçlık ve kayalıkların olduğu bölgede su yüzeyinde bulunmuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Raftingle Gelen Ölümün Sorumlusu 'İp' Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement