Ramazanın teması 'İyilik' - Son Dakika
Güncel

Ramazanın teması 'İyilik'

Ramazanın teması \'İyilik\'

Şanlıurfa Müftülüğü ramazanın bu yıl ki temasının 'Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman' olduğunu açıkladı.

18.06.2015 11:50

Bu yıl teması 'Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman' olan mübarek Ramazan ayıyla ilgili hazırlıklarını tamamlayan Şanlıurfa İl Müftülüğü çeşitli etkinliklerle bu ayın faziletini ve ehemmiyetini anlatacak.

2015 Ramazan ayı bugün başladı. Dün akşam ilk teravih namazı kılındı ve bugünden itibaren Müslümanlar 29 gün sürecek olan Ramazan ayını idrak edecek.

Hem oruç hem de Kur'an ayı olan Ramazanla ilgili olarak son hazırlıklarını yapan Şanlıurfa İl Müftülüğü çeşitli etkinliklerle vatandaşlara bu ayın feyzini ve önemini anlatacak.

Şanlıurfa İl Müftülüğü'nde düzenlediği basın toplantısında yapılacak olan etkinlikler ilgili bilgi veren Müftü Vekili İbrahim Halil Okulu, Ramazan ayının Müslümanlar için önemli aylardan biri olduğunu kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın (DİB) her yıl Ramazan ayı için bir tema belirlediğini ifade eden Okulu, "2015 yılının Ramazan teması 'Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman' olarak belirlenmiştir" dedi.

OKULU: BÜTÜN CAMİLERDE MUKABELE OKUNACAK

Ramazan ayı boyunca yapılacak olan çalışmaları sıralayan Okulu, "Ramazan ayı boyunca Ulu Camiinde merkezi sistemde olmak üzere ve onun dışında belirlenen cemaati çok olan büyük camilerde öğle ne teravih öncesinde vaaz verilecektir. Bayanlara yönelik Ramazan özel irşat programı planlanmış olup Ramazan boyunca bayanlara vaaz programı yapılacaktır. Bayan ve erkekler tarafından gelecek sorulara cevap vermek, fetva vermek üzere sabah saat 09.00-23.00 saatleri arası Alo 190 fetva hattı hizmet verecektir. 17 Haziran-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında Dergah Platosunda programlar icra edilecektir. Cezaevlerinde mukabele ve vaaz programları icra edilecektir. DİB tarafından organize edilen ve bütün illerde kurulacak olan İyilik Sofrası Şanlıurfa'da' da 3 Temmuz'da mültecilere yönelik kurulacaktır. Ramazan boyunca bütün camilerde mukabele okunacaktır. Kadir Gecesi münasebetiyle 13 Temmuz 2015 günü yatsı namazında sonra Mevlidi Halil Dergah Camiinde Kur'an ziyafeti programı düzenlenecektir.

FITIR SADAKASININ ASGARİ MİKTARI 11,5 TL

Kadir Gecesi Şanlıurfa merkez ilçelerindeki bazı camilerin sabah namazına kadar açık olacağını belirten Okulu, Eyyübiye ilçesindeki Ulu Camii, Haliliye ilçesindeki Hz. İbrahim Peygamber Camii ve Karaköprü'de Mehmet Demircioğlu Camii ile Ademoğlu Cami'sinin hatimle teravih kılınacak camiler olduğunu söyledi. İtikafa girecekler olanlar için de camilerin belirlendiğini kaydeden Okulu, 2015yılı Fıtır Sadakası asgari miktarının ise 11.5 TL olduğunu söyledi. Urfa'da bayram namazının saat 06:00'da kılınacağını ifade eden Okulu, "Bu vesile ile aziz milletimizin mübarek Ramazan ayını, Kadir gecesini ve Ramazan bayramını tebrik eder; bu ayın milletimiz, vatanımız, İslam âlemi ile bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ramazanın teması 'İyilik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement