Rektör Sabuncuoğlu, Balçiçek İlter'in Sorularını Yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Rektör Sabuncuoğlu, Balçiçek İlter'in Sorularını Yanıtladı

Rektör Sabuncuoğlu, Balçiçek İlter\'in Sorularını Yanıtladı

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Habertürk TV'de yayınlanmakta olan, gazeteci Balçiçek İlter'in hazırlayıp sunduğu "Söz sende" adlı programa konuk oldu.

21.06.2013 13:38

Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Rektör Sabuncuoğlu, AGÜ olarak öğrencileri uluslararası deneyime sahip, dünyayı iyi bilen mezunlar olarak yetiştirmek istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Sabuncuoğlu, bu hedeflere ulaşırken en önemli kaynağın insan kaynağı olduğuna ve insan kaynağını üreten yerlerin de üniversiteler olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de 170 üniversite olduğunu, bu üniversitelerin de 3'te 1'inin İstanbul'da olduğunu anımsatan Sabuncuoğlu, "Buna Ankara ve İzmir'dekileri de ilave edersek, yaklaşık yarısı 3 metropolde, geri kalan yarısı ise diğer şehirlere dağılmış şekilde. Kalkınmayı yalnızca metropol sınırları içinde yapmamamız lazım. Kalkınmayı diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine, yurdun her sathına yaymamız lazım. Bu bağlamda baktığınızda Türkiye'nin üniversitelere ihtiyacı var ama daha çok metropoller dışında kalan şehirlerde iyi ve kaliteli üniversitelere ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Abdullah Gül Üniversitesi'nin hedeflerini de anlatan Sabuncuoğlu, Eylül 2013'de öğrenci kabul etmeye başlayacaklarını bildirdi.

AGÜ'nün bir devlet üniversitesi olduğunu, ancak arkasında çok güçlü bir vakıf bulunduğunu vurgulayan Sabuncuoğlu, vakfın üniversitenin kuruluşu ile beraber hayata geçtiğini ve tek amacının da üniversiteye, üniversitenin öğrencilerine ve öğretim üyelerine katkı sağlamak olduğunu anlattı.

Sabuncuoğlu, "Vakfımızın desteğiyle her öğrencimize kendilerini bireysel olarak geliştirebilmeleri için maddi katkılar sağlayacağız. Amacımız gençlerin kişisel gelişimlerini sağlayabilmeleri, hobiler edinebilmeleri, yurtdışına çıkabilmeleri, ikinci yabancı dili öğrenebilmeleri için fırsatlar yaratmak" dedi.

Sabuncuoğlu, öğrenci ve velilere de bazı mesajlar verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rektör Sabuncuoğlu, Balçiçek İlter'in Sorularını Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement